www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Corona Rally Méxiko (PCWRC)

Preview: Mexická rally 2007

2. března 2007 • 12:00

V letošním roce se Mexická rally jede až jako čtvrtý podnik seriálu mistrovství světa. Také letos slibují organizátoři několik novinek a především zkvalitnění služeb pro posádky i samotné diváky. Velkou premiéru si na prašných šotolinových tratích v Mexiku letos odbude nová Impreza WRC 2007.

Prozatím všechny ročníky Mexické rally patřily, co se týká bezpečnosti, k těm z nejlépe hodnocených. Organizátoři se nechali slyšet, že chtějí udělat podnik vůbec nejlepším ze všech. Zda se jim to podaří, se dozvíme již velmi záhy.

Pořadatelé Corona Rally Mexico se rozhodli vyjít vstříc továrním týmům i mezinárodní federaci FIA a postavili pro rok 2007 trať rekordních parametrů. Se svými 851 kilometry totiž bude téměř o 80 km kratší, než dosud nejkratší podnik mistrovství světa – Korsická rally. Z toho celých 369 kilometrů bude představovat rychlostní zkoušky, což znamená 43% z celkové délky tratě.

Také v letošním roce zavede trať posádky do vysokých nadmořských výšek, a tak stroje znovu přijdou o část svého výkonu. To samozřejmě musejí brát týmy v potaz ještě předtím, než do Mexika odletí. Podle toho se také stroje nastaví.

Na posádky čeká v Mexiku celkem dvacet rychlostních zkoušek rozdělených do tří dnů. Celkem se bude měřit 369.27 ostrých kilometrů. Za tři dny pak posádky najezdí neuvěřitelně pouhách 851 kilometrů. Minulý rok v Mexiku triumfoval Sébastien Loeb s vozem Citroën Xsara WRC 2006.

AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist