www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Uddeholm Swedish Rally (PCWRC)

Marcus Grönholm splnil slib

14. února 2007 • 10:30

Finský pilot Marcus Grönholm prohlásil v cíli Rallye Monte Carlo, že ve Švédsku a Norsku bude vše jinak. V Monaku totiž dominovali piloti týmu Citroën s C4 WRC.

Marcus v cíli řekl, že na asfaltu sice na C4 WRC neměl, ale na sněhu sliboval odvetu a říkal, že vše bude jinak. O víkendu jsme mohli vidět, že se jeho slova potvrdila. „Počkejte do Švédska, tam bude vše jinak,“ řekl doslova Fin.

Je však více než jasné, že pro tovární tým Citroën Sport bylo uspokojující vidět, že C4 WRC je konkurenceschopný stroj nejen na asfaltu, ale také na sněhu. Stejně tak se čeká, že Sébastien Loeb bude bojovat o první místo i na šotolině v Mexiku a Portugalsku.

K vítězství ve Švédsku dodal: „Je to už mé páté vítězství ve Švédsku. Byl to pěkný souboj se Sébastienem. Už ho dobře znám. Když vidí jen malou šanci vyhrát, tak jede stále nadoraz a hodně riskuje. Tentokráte jsem ale uspěl já.“

Na závěr ještě pilot továrního týmu BP-Ford WRT doplnil, že chce vyhrát také v Norsku. Tam ale podle něj bude záležet především na dokonale napsaném rozpisu. Pro všechny je to totiž nová rally a malou výhodu snad budou mít jen bratři Solbergové a Daniel Carlsson.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist