www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. června 2024, Svátek má Jarmil, zítra Tamara

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Norway (JRC)

Daniel Carlsson: "V Norsku na plný plyn!"

15. února 2007 • 03:00

Jezdec týmu OMV Kronos Citroen Daniel Carlsson, se nechal slyšet, že na nadcházejícím podniku Mistrovství světa, kterým bude nováček v seriálu, Rally Norway, pojede od začátku naplno. Švéd si odbyl svůj debut v Citroënu Xsara WRC belgického týmu minulý týden při Švédské rally a před druhým a zároveň letošním posledním dějstvím na zasněžených cestách se cítí optimálně naladěn na další souboje.

Bývalý tovární jezdec má oproti soupeřům drobnou výhodu – soutěž absolvoval za volantem Mitsubishi Lancer WRC05 již loni, kdy se jela jako kandidátský podnik. Carlsson si tehdy dělal zálusk na celkovou druhou pozici, avšak tři rychlostní zkoušky před cílem neudržel vůz na trati a musel odstoupit.

„Švédsko bylo velice dobrou přípravou, během této rally jsem si musel zvyknout na Xsaru WRC, stejně jako na nového spolujezdce Denise Giraudeta,“ vysvětluje Carlsson. „350 kilometrů rychlostních zkoušek však bylo dobrou průpravou a troufám si říct, že jsme na Norsko perfektně připraveni. Chci jet od začátku na plný plyn a pokusit se o nějaký pěkný výsledek, i když je mi jasné, že oproti sedmadvaceti vozům kategorie WRC, které jsou ve startovní listině, to bude velice těžké.“

Carlssonův týmový kolega Manfred Stohl si před blížící se soutěží také hodně věří. Hrát do karet by mu měl zejména fakt, že je pro většinu soutěžících tato rally nová: „Ze svých zkušeností vím, že na nových soutěžích se celkem brzy zorientuji a dokážu se rychle dostat do tempa,“ vysvětluje Rakušan. „Na druhou stranu je jasné, že oproti Skandinávcům, kterých bude ve startovním poli spousta a kteří v podobných podmínkách vyrůstají celý život, to bude nesmírně těžké. Osobně budu spokojen, když se nám podaří zopakovat sedmé místo ze Švédska,“ říká Stohl.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist