www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Uddeholm Swedish Rally (PCWRC)

Juan Pablo Raies byl ve Švédsku nakonec vyloučen

15. února 2007 • 10:25

Nový tým Munchis Rally WRT na švédském sněhu příliš neuspěl. První pilot týmu Luis Perez Companc dojel až na patnácté pozici a Juan Pablo Raies byl nakonec ze Švédské rally vyloučen. Důvodem byla chybějící rukavice...

„Jsem velmi zklamaný, co se mi stalo v závěru rally,“ řekl na vysvětlenou Raies. „Udělal jsem obrovskou chybu. Měnili jsme pneumatiky před startem poslední RZ a když jsem si chtěl dát zpět rukavice, tak tam byla jen jedna. Pravidla jsou ale tvrdá a jezdec prostě musí mít na rukou obě. Také proto vyloučení chápu.“

Kromě toho měl ale Raies problémy již před startem rally a byl zatížen čtyřminutovou penalizací. Při tréninku totiž překročil několikrát povolenou rychlost a kromě penalizace dostal od FIA také tučnou pokutu. V samotné rally se mu ale také nevedlo podle představ.

„Bylo to poprvé, co jsem startoval na sněhu. Přijel jsem se do Švédska především učit. Nebylo to nejlepší, ale já osobně mohu být spokojen s tím, že jsem se postupně zlepšoval. Věděli jsme, že to bude náročné,“ doplnil Argentinec.

Ani Luis Perez Companc neměl příliš mnoho důvodů ke spokojenosti. Přesto si rally užil. „Jsem celkem spokojený s časy, kterých jsem dosahoval. Nebylo to úplně ideální, ale byla to naše první letošní rally. Myslím, že v dalších podnicích to bude mnohem lepší. Těším se především na Argentinskou a Mexickou rally. Se šotolinou mám totiž mnohem více zkušeností,“ dodal na závěr Companc.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist