www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Norway (JRC)

Henning vyjel premiérové pódium pro Stobart

19. února 2007 • 12:10

Henning Solberg splnil své předsevzetí. Po Monte Calru řekl, že ve Švédsku i Norsku by chtěl bojovat o stupně vítězů. Ve Švédsku nakonec skončil čtvrtý a v Norsku z toho bylo krásné třetí místo po strhujícím souboji s bratrem Petterem Solbergem. Třetí místo Solberga znamená vůbec první stupně vítězů pro tým Stobart Ford VK.

Ještě v neděli ráno to vypadalo, že Henning svého bratra neporazí, pak ale získal na dlouhých RZ rozhodující náskok. Pro norského pilota je to již druhé podstavní na stupních vítězů za poslední dvě sezóny. Přitom ta letošní je teprve na svém začátku.

„Na startu poslední RZ mi zhasl motor a já ztratil několik vteřin,“ řekl na úvod Solberg. „Začal jsem mít strach, že to bude velmi těsné a možná o třetí místo přijdu. Jel jsem opravdu naprosto nadoraz a nenechal nic náhodě. Nakonec se mi to podařilo. Auto bylo více mimo trať než na ní. Opravdu jsem jel za hranou.“

„Jsem šťastný, že jsem na domácí půdě dosáhl takového výsledku. Velmi jsem se bavil soubojem s Petterem. Jel také úplně naplno a snažil se přede mě dostat. Nakonec se mi snaha vyplatila a dojel jsem třetí,“ dodal Henning Solberg.

Šéf společnosti M-Sport Malcolm Wilson byl potěšen nejen výkonem Henninga Solberg, ale všech pilotů s Focusy WRC 06.

„Tým Ford dosáhl ve Švédsku fantastického výsledku. Všechny tři Focusy WRC 06 skončily na stupních vítězů. Henning byl v pátek trochu pod tlakem, protože jel na domácí půdě, ale od druhé etapy se hodně zrychlil. V neděli se pak dostal před Pettera, což byl od něj heroický kousek,“ dodal na závěr Wilson.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist