www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Norway (JRC)

Carlsson sedmý, Stohl se propadl na dvanácté místo

19. února 2007 • 14:25

Jezdci týmu OMV Kronos Racing mohli odjíždět z Norska s velmi slušným bodovým přídělem, ale nakonec bylo vše jinak. V závěrečném testu totiž udělal Manfred Stohl chybu a propadl se až na dvanáctou pozici. Přitom ještě po RZ 19 bylo jeho jméno vedle číslice šest.

„Před nedělní etapou jsme provedli změnu v nastavení a bylo to lepší,“ řekl na úvod Carlsson. „Pro mě je to znamení, že si již mnohem lépe rozumím s Xsarou WRC. Byl jsem spokojený s tím, že jsme se v závěru posunuli před Ponse. Myslím, že sedmé místo je pro nás velkým úspěchem, za daných okolností,“ doplnil jezdec, který se znovu představí za tým OMV Kronos Racing na Portugalské rally v závěru března.

Manfred Stohl už neměl v cíli tolik důvodů ke spokojenosti. „V neděli jsem do toho dal všechno. Mezi úspěchem a neúspěchem je ale jen velmi tenká čára. Galli byl za námi jen 12.7 vteřiny před RZ 20 a já ho chtěl za každou cenu udržet za námi.“

„Nepodařilo se mi to. Samozřejmě, že jsem zklamaný, ale už se těším na Mexickou rally. Tam se totiž pojede na mém oblíbeném povrchu - šotolině,“ dodal na závěr Rakušan.

Tým OMV Kronos Racing má po třech soutěžích celkem 14 bodů v MS FIA značek. „Oba naše vozy vždy dojely až do cíle, což je podstatné,“ řekl Marc van Dalen. „Je mi líto, že Manfred přišel o šesté místo až v samotném závěru, ale i to se v rally stává. Snažil se bojovat ze všech sil, ale nevyšlo mu to. Získali jsme ale nakonec stejný počet bodů do MS FIA značek, jako Subaru, takže jsme spokojení.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist