www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Norway (JRC)

Maximální spokojenost pro Anderssona

20. února 2007 • 10:40

Hned dvakrát se na stupních vítězů víkendové Norské rally objevily v klasifikaci juniorského šampionátu vozy Suzuki. Jasným vítězem soutěže se stal Švéd P-G Andersson a jeho týmový kolega Urmo Aava skončil třetí.

Japonská značka naprosto jednoznačně opanovala náročnou soutěž a po celé tři dny a tým mohl pouze litovat pátečního zaváhání Urmo Aavy, neboť jinak mohlo být jeho výsledek ještě lepší. Piloti na japonských vozech navíc v Norsku vyhráli celkem šestnáct z osmnácti rychlostních zkoušek.

Pro plný počet bodů si dojel nikým neohrožován Per-Gunnar Andersson. „Byla to fantastická soutěž. Opravdu jsem si užíval závodění po všechny tři dny a ani jednou nás nezradilo auto. Do posledního dne jsem šel s pětiminutovým náskokem, takže neděle byla jenom o tom, abych se vyvaroval chyb a s jistotou dojel do cíle. Nedělní testy byly opravdu náročné a není vůbec snadné jet za situace, kdy už nemůžete nic víc získat, ale všechno ztratit. Nicméně, povedlo se, a jsem moc rád, že se nám podařilo zahájit letošní mistrovství tím nejlepším způsobem,“ prohlásil v cíli soutěže spokojený vítěz.

Urmo Aava mohl po právu litovat svých pátečních problémů, protože jinak také on předvedl velmi dobrý výkon. „Byla to těžká soutěž. V neděli už mi bylo jasné, že není šance dotáhnout se na druhé místo, protože jsme měli příliš velkou ztrátu. Soustředil jsem se tedy na uhájení třetího místa a zisk důležitých bodů. Bohužel jsem nabral ztrátu v průběhu prvního dne, kdy jsem trefil pařez. Věřím, že nebýt tohoto problému, mohl jsem bojovat o vítězství. Přesto jsem rád i za body za třetí místo a jsem si jist, že o prvenství se popereme v Portugalsku,“ nechal se slyšet v cíli Norské rally estonský jezdec.

Spokojený byl v cíli rally ředitel týmu Suzuki Sport Nobuhiro Tajima. „Byla to extrémně náročná soutěž pro všechny. To dosvědčuje i fakt, že na dvou různých testech byl dvakrát mimo trať i trojnásobný mistr světa Sebastien Loeb. P-G se však s touto soutěží vypořádal opravdu mistrně a Suzuki dominovalo na většině rychlostních testů. Máme dvě auta na stupních vítězů a to je perfektní výsledek!“

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist