www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Norway (JRC)

Andreas Aigner poprvé uspěl

20. února 2007 • 11:00

Rakouský mladík Andreas Aigner má před sebou v letošním roce velmi náročný úkol. Chtěl by totiž mezi vozy skupiny N - v šampionátu PC WRC - získat titul, což nebude v nabité konkurenci vůbec jednoduchou záležitostí.

Ve Švédsku dojel Aigner až na devátém místě a nezískal jediný bod. V Norsku sice dokončil rally jako třetí, nicméně ta se nezapočítávala do seriálu PC WRC. Celkově mu v Norsku patřilo dvacáté místo.

„Měl jsem před sebou jediný cíl a to dojet až na rampu,“ řekl na úvod Aigner. „Postavení na stupních vítězů bylo pro mě odměnou. Získal jsem zpět sebedůvěru, ale popravdě musím přiznat, že na první dva jezdce jsem na sněhu prostě neměl.“

Šéf týmu Raimund Baumschlager doplnil: „Andreas jel po celé tři dny velmi dobře a nedělal chyby. V neděli už se zaměřil především na dojetí bez zbytečného riskování. Byl jedním z mála jezdců, který neměl potíže s technikou a také neměl žádné vážnější krizovky. Je to pro něj dobrý začátek a myslím, že znovu učinil velký krok kupředu.“

Další soutěží, kde se bude pokoušet Aigner získat body do PC WRC, je Mexická rally, která startuje již na začátku března.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist