www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Norway (JRC)

Jari-Matti Latvala i s penalizací pátý

20. února 2007 • 11:45

O uplynulém víkendu se v dobrém světle za tým Stobart Ford VK předvedl nejen Henning Solberg, který nakonec dojel třetí, ale také Jari Matti Latvala. Ten dokončil náročnou Norskou rally na páté pozici a to přesto, že již od pátku byl zatížen penalizací jedné a půl minuty.

Jari Matti Latvala: „V neděli už jsem jel na jistotu. Neměl jsem už o co bojovat, takže jsem si držel náskok. Auto fungovalo OK, tudíž mohu být spokojený. Je mi líto problémů v pátek, kdy jsem se zdržel v servisu, ale to už k rally patří. Získal jsem body pro tým i sebe, tudíž mohu být spokojený.“

Matthew Wilson se v Norsku znovu především učil, ale ani tam se nevyvaroval chyby, která jej připravila o možnost dojetí do cíle.

„Odstoupil jsem již v sobotu ráno a pak již nemělo smysl pokračovat dále. Vyzkoušel jsem si pneumatiky s osmimilimetrovými hroty, ale auto vůbec nedrželo na cestě. Bylo by hezké dosáhnout alespoň na jedné sněhové rally dobrého výsledku, ale nepovedlo se to,“ řekl na úvod Wilson.

„Udělal jsem v sobotu velmi hloupou chybu. Na druhou stranu jsem najel alespoň nějaké kilometry. Budou se mi hodit v příštím roce, když se sem vrátím. Už se velmi těším na sluníčko a šotolinu do Mexika,“ doplnil na závěr mladý Brit.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
21.02.2007 21:43
gannet
JJ - (z nováčků)opravdu snad jenom mladej Wilson může s jistotou říct "Budou se mi hodit v příštím roce, když se sem vrátím." - s ohledem na to, jak v posledních letech funguje obsazování týmů v MS to ve mě vyvolává poněkud trapný úsměv :-I
20.02.2007 17:55
dufs
Letos Jari můj černý kůn na dobrý výsledek v MS, nebál bych se toho, že vyhraje i jednu soutěž MS...
toplist