www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 11. května 2024, Svátek má Svatava, zítra Pankrác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Norway (JRC)

Toni Gardemeister do cíle v Norsku nedojel

22. února 2007 • 09:45

Finský pilot Toni Gardemeister nedorazil do cíle Norské rally a to přesto, že podával znovu velmi slušný výkon. Toni sice vylétl z trati již v první etapě, ale stále si dokázal udržet páté místo a bojoval s Gigim Gallim a Henningem Solbergem o čtvrtou pozici.

Hned v sobotu ráno ale znovu skončil ve sněhové bariéře a tentokráte mu trvalo více než dvacet minut, než se z ní dostal. Tím pro něj vlastně rally skončila. Tým se poté na konci sobotní etapy rozhodl, že již nemá smysl pokračovat v neděli v soutěži a riskovat poškození Lanceru WRC 05.

„Jel jsem na čtvrtý rychlostní stupeň, když jsem vjel do čerstvého sněhu a dostal smyk,“ řekl na úvod Fin. „Myslel jsem, že to bude v pohodě, ale auto se zaseklo v bariéře a zahrabalo se. Předek vozu byl na trati, ale nemohli jsme nic dělat. Nebyli tam žádní diváci a než přišli, uběhlo hodně času. Pak jsme se dostali zpět na trať. Bylo to pro mě velmi frustrující.“

„Auto fungovalo opravdu dobře, ale měl jsem prostě smůlu. Jinak jsem ale mohl být hodně vysoko. Ve večerním servisu v sobotu jsme se rozhodli, že neodstartujeme do nedělní etapy, abychom zbytečně neriskovali poškození vozu,“ doplnil Gardemeister.

Týmový kolega Gardemeistera Xavier Pons skončil mimo trať v posledním testu nedělní etapy a propadl se na konečné šestnácté místo.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist