www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Norway (JRC)

Loeba zbrzdil hluboký sníh a špatné pneumatiky

23. února 2007 • 09:40

Sébastien Loeb se po skončení obou sněhových soutěží vrátil k tomu, co bylo vlastně příčinou jeho porážky ve Švédsku a následně co stálo za problémy v Norsku, kde vůbec nebodoval.

„Ve Švédsku jsem zkusil v sobotu experiment a zvolil jiné pneumatiky s hřeby, než ostatní. Jak se ale ukázalo, byl to špatný tah. Alespoň jsem si ověřil, jak se jede s Citroënem C4 WRC na kratších hrotech,“ řekl na úvod Francouz.

„Obě soutěže byly náročné, ale v Norsku to bylo pro nás s novým vozem o něco složitější. Byl to nový terén a objevily se nějaké problémy. To se samozřejmě dá u nového vozu čekat. Já jsem se snažil jet stále naplno, ale také to nebylo příliš dobré.“

„V jedné křižovatce jsem to přestřelil a byla z toho obrovská ztráta. Ve snaze ji eliminovat jsem hned v následujícím testu ztratil ještě více času po výletu mimo trať. Problémy nám dělal především hluboký sníh. Tam jsme měli s nastavením ještě drobné problémy. Poučili jsme se z toho,“ doplnil Loeb.

Nyní čeká na tým Citroën premiéra na šotolině. Jelikož ale Loeb podával dobré výkony na asfaltu v Monte Carlu a poté zajížděl fantastické časy i na sněhu ve Švédsku a Norsku, dá se očekávat, že i na šotolině bude bojovat o první příčky.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
23.02.2007 18:41
Runy
každý víkend není posvícení.
toplist