www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Argentina (PCWRC)

Tango Rally Team se vrací do PC WRC

23. února 2007 • 10:50

V loňském roce byli po skončení Australské rally vyloučeni z celého seriálu PC WRC hned tři piloti týmu Tango Rally Team Gabriel Pozzo, Marcos Ligato a Sebastian Beltrán. Důvodem tehdy bylo používání špatného restriktoru na turbu, který neodpovídal předpisům FIA pro rok 2006.

Ve zprávě se tehdy psalo: „Po změření přívodu vzduchu u turba bylo zjištěno, že tento neodpovídá velikostí předpisům FIA pro rok 2006. Podle přílohy J, odstavce 256 a paragrafu 6.1 neprošel zkouškou restriktor turba u žádného z vozů týmu Tango Rally.“

Jezdci se za daný prohřešek FIA omluvili, ale řekli, že oni nejsou techniky týmu a tudíž o tom vůbec nevěděli. Všichni byli zprávou o vyloučení velmi zklamáni.

Letos ale FIA přeci jen akceptovala přihlášku do PC WRC od týmu Tango Rally na jméno Gabriela Pozza. Ten se tak představí mezi vozy skupiny N na domácí Argentinské rally. Jeho speciál mu připraví společnost Racecraft.

Za tým Tango Rally budou v letošním roce znovu startovat i piloti Marcos Ligato a Sébastian Beltrán. Ti však pojedou pouze v domácím mistrovství.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist