www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Argentina (PCWRC)

ASCZ Exkluzivně: Kristianův pohled - Rally Argentina

foto

24. května 2007 • 06:00

Zdravím všechny čtenáře AutoSportu.CZ, jako obvykle, tady je moje ohlédnutí za Rally Argentina. Do Carlos Paz jsme přiletěli o několik dnů dříve, abychom se vyrovnali s rozdílným časovým pásmem a také se připravili na testování. To proběhlo v neděli a samotné seznamovací jízdy začaly v pondělí.

žádný příspěvek celý článek »

„Flecha roja“ Citroënu a Loeb triumfovali

foto

10. května 2007 • 03:00

Po dvou hektických dnech 27. ročníku Rallye Argentina skončili na nejvyšším stupni opět Sébastien Loeb a Daniel Elena na Citroënu C4 WRC, když druhá posádka na stejném voze, Dani Sordo – Marc Marti, dojela v Jižní Americe na 6. příčce.

žádný příspěvek celý článek »

Dvojnásobné stupně vítězů pro BP-Ford v Argentině

foto

10. května 2007 • 01:00

Tým BP-Ford si po Argentinské rally upevnil vedoucí pozici v šampionátu značek mistrovství světa v rally. Obě jeho posádky vystoupaly v cíli jihoamerického podniku na stupně vítězů. Marcus Grönholm a Timo Rautiainen dojeli s Focusem RS WRC jako druzí, Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen skončili se stejným vozem třetí.

žádný příspěvek celý článek »

Štěpán Vojtěch v cíli Argentinské rallye

foto

7. května 2007 • 13:00

Výborný start a druhé místo během úvodní superspeciálky vystřídalo čtrnáctihodinové zpoždění při přesunu nazpět do dějiště soutěže a spánek na podlaze v letištní hale. Následné zrušení většiny z pátečních rychlostních zkoušek a samovolně rozbité tlumiče během sobotní etapy. Do toho se přidaly náročné klimatické podmínky a během závěrečné neděle opět technické problémy, tentokrát s převodovkou.

žádný příspěvek celý článek »

Stohl: Xsara je na limitu

foto

7. května 2007 • 06:00

Tým OMV Kronos Citroën World Rally Team dokončil Rally Argentina na osmém místě. Pro Manfreda Stohla a jeho spolujezdkyni Ilku Minor to bylo maximum možného. Rakušan je s tímto výsledkem smířený a doufá, že při dalších podnicích Mistrovství světa bude posádka dojíždět na lepších pozicích.

příspěvků: 7 celý článek »

Argentinská šotolina opět svědčila Loebovi

foto

6. května 2007 • 19:10

Čistý hattrick si třetím vítězstvím v řadě na své konto připsali dnes v Cordobě na Argentinské rally úřadující mistři světa Sebastien Loeb a Daniel Elena na Citroenu C4 WRC. Pro francouzský tým to navíc znamená, že díky vítězství legendárního Carlose Sainze v roce 2004 nebyli 'červení' na jihoamerické šotolině poraženi celkem počtvrté za sebou.

příspěvků: 3 celý článek »

Argentina: Nový harmonogram třetí etapy schválen

foto

6. května 2007 • 08:40

Pořadatelé a sportovní komisaři Argentinské rally se v návaznosti na zrušené rychlostní zkoušky první etapy soutěže dohodli na úpravě časového harmonogramu dnešní třetí a zároveň závěrečné etapy. K tomuto kroku přistoupili proto, aby byla dodržena minimální hranice celkové délky odjetých rychlostních testů, aby mohly být posádkám v cíli uděleny plné body.

žádný příspěvek celý článek »

Argentinskému tangu udává rytmus Loeb

foto

5. května 2007 • 23:30

V další spanilou jízdu úřadujícího mistra světa Sébastiena Loeba se proměnila druhá etapa letošní Argentinské rally. Dnes se naštěstí oproti včerejšku její program odehrál zcela podle harmonogramu a soutěžící absolvovali všech plánovaných devět rychlostních testů. Francouzský jezdec na Citroenu C4 WRC přitom vyhrál sedm z nich.

příspěvků: 2 celý článek »

Ani Vojtěch se nevyhnul chybám

foto

5. května 2007 • 21:15

Rozbité argentinské tratě jsou ještě více náročnější. Může za to noční deštivé počasí, mokré tratě a mlhy, jež pilotům závodních vozů komplikují situaci. Hned v sobotu ráno, startovala argentinská rallye jednou z nejrozbitějších rychlostních zkoušek, téměř devatenáct kilometrů dlouhou La Cumbre. O podmínkách jež na trati panovaly mluví Štěpán Vojtěch.

žádný příspěvek celý článek »

Argentina: Vojtěch zůstal trčet v letadle

foto

5. května 2007 • 11:45

Z devíti plánovaných rychlostních zkoušek, které měly mít po pátku posádky na Argentinské rally již za sebou, se nakonec odjelo jen necelých pět soutěžních kilometrů. Po úvodní superspeciálce na stadionu River Plate se přece jenom ve večerních hodinách uskutečnilo i obdobné měření sil na córdobském stadionu. Před zaplněnými tribunami zajel Štěpán Vojtěch sice až sedmnáctý čas, ale odstupy mezi jezdci zůstávají jen minimální

žádný příspěvek celý článek »

Argentina: Superspeciálka živě a zadarmo

foto

4. května 2007 • 23:40

Všechno zlé je k něčemu dobré. Alespoň tak to tvrdí staré české přísloví, které se dá tentokrát aplikovat na krok, ke kterému sáhl oficiální server mistrovství světa FIA v rally wrc.com, provozovaný společností ISC. Ta se rozhodla pro tentokrát umožit sledovat živě superspeciálku v Cordobě i čtenářům bez předplatného WRC+.

žádný příspěvek celý článek »

Argentina: Dnes nakonec jen superspeciálka - potvrzeno

foto

4. května 2007 • 21:35

Neuvěřitelná blamáž a propadák. Tak se snad dá alespoň částečně vystihnout situace, která nastala dnes v Argentině po problémech se zpátečním přesunem soutěžících z Buenos Aires do Cordoby. Z plánovaných osmi testů se pojede nakonec jenom jeden.

žádný příspěvek celý článek »

Argentina: Zrušeno už sedm testů ! (update)

foto

4. května 2007 • 19:25

Letošní Argentinská rally se rozhodně nezařadí mezi ty ročníky, na které by pořadatelé mohli být hrdí. Podle potvrzených informací, které jsme ověřili přímo v místě konání soutěže, bylo zrušeno pět dnešních testů a v první etapě budou odjety pouhé tři rychlostní zkoušky namísto plánovaných osmi.

žádný příspěvek celý článek »

Štěpán Vojtěch zajel druhý nejrychlejší čas

foto

4. května 2007 • 12:30

Druhým nejrychlejším časem v kategorii PWRC a čtrnáctým absolutně se na úvodní super speciálce Rally Argentina, blýskla posádka OMV BIXXOL Rally Teamu CZ. Na River Plate Stadium v Buenos Aires , kde se jela úvodní super speciálka Rally Argentina, se podařilo Štěpánu Vojtěchovi a Michalu Ernstovi zajet ve své kategorii druhý nejrychlejší čas a nechat za sebou dokonce dva vozy WRC.

příspěvků: 2 celý článek »

Štěpán Vojtěch po shakedownu

foto

3. května 2007 • 05:30

Posádka OMV BIXXOL Rally Teamu má úspěšně za sebou středeční shakedown na Rally Argentina, kde se blýskla celkově pátým nejrychlejším časem v kategorii PWRC. Po technických problémech v závěru Mexické rally i po komplikacích při testování se zdá, že problémy ustoupily do pozadí a team je plně připraven ke startu na nadcházející Rally Argentina.

žádný příspěvek celý článek »

toplist