www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Ireland (PCWRC)

Noví členové managementu Rally Ireland: Jordan a Ringland

28. února 2007 • 03:00

Šéf týmu Formule 1 Eddie Jordan (obr. vlevo) a bývalý ragbyový internacionál Trevor Ringland (obr. vpravo) byli jmenováni jako ředitel a zástupce ředitele Rally Ireland. Tato asfaltová rally je letos nováčkem v Mistrovství světa a pojede se na konci listopadu.

Rodák z Dublinu Jordan odstartoval svou kariéru jako motokárový jezdec. Přes formuli 3 se probojoval až do nejvyšší ligy okruhových závodů. Ve Formuli 1 dokázal potrápit i legendárního Michaela Schumachera a později se stal šéfem vlastní stáje Jordan.

„Pro Irsko bude soutěž Mistrovství světa velice významným podnikem,“ řekl Jordan. „Máme v naší zemi obrovský potenciál jak v jezdcích, tak v organizátorech. Zařazení Rally Ireland do světového kalendáře nám dává jedinečnou příležitost naše devizy zužitkovat i s výhledem do budoucna. Díky irské soutěži máme možnost nahlédnout do „kuchyně“ Mistrovství světa a podílet se na jeho budoucím vývoji.“

Bývalý ragbyový multišampion Trevor Ringland, který zejména v sedmdesátých a osmdesátých letech sbíral pro Irsko poháry jako na běžícím páse, je nyní advokát a žije v Belfastu. Také je ředitelem nadace 'One Small Step', jejímž cílem je pomoci podnikatelům a firmám zařadit se do ekonomického systému.

Ringland říká: „Irsko se díky Mistrovství světa zviditelní ve více než dvou stovkách zemí. Vynaložené investice ve výši téměř 46 milionů Euro jsou sice astronomické, nicméně je to jedinečná možnost, jak upoutat nejen sportovní veřejnost, ale i obchodní partnery, kteří mohou v Irsku zahájit novou spolupráci s mnoha firmami.“

Dalšími členy managementu Rally Ireland jsou zakladatelé této soutěže Seán O'Connor a Ronan Morgan a výkonný ředitel David Marren. Rally je předposledním podnikem letošní sezony a pojede se mezi patnáctým a osmnáctým listopadem. Její trať bude situována do severozápadní části ostrova.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist