www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Ireland (PCWRC)

Fotogalerie z Rally Ireland od Vittoria Sanguinetiho

foto

28. listopadu 2007 • 10:00

Již jen hodiny zbývají do startu závěrečného podniku letošního seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích. Vy si však můžete prohlédnout záběry z předchozí, pro vývoj šampionátu možná rozhodující soutěže. Jaká atmosféra panovala při Rally Ireland si můžete prohlédnout na více než stovce snímků od našeho stálého italského spolupracovníka Vittoria Sanguinetiho.

žádný příspěvek celý článek »

Neslavné konce Higginse, Araúja a MacHalea v Irsku

foto

23. listopadu 2007 • 09:00

Letošní Rally Ireland byla poznamenána několika více či méně važnými haváriemi. Výsledky třech z nich si můžete prohlédnout na následujících snímcích. Mark Higgins i Austin MacHale skončili krátce před cílem poslední sobotní zkoušky nedaleko sebe, zbytky Araújova vozu zase potvrzují bezpečnost současných vozů i přítomnost štěstěny při nehodě.

příspěvků: 1 celý článek »

Fotogalerie z Rally Ireland

foto

23. listopadu 2007 • 02:00

Předposledním podnikem letošního seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích byla Rally Ireland. Jak se dařilo posádkám při premiéře na náročných uklouzaných irských asfaltových cestičkách si můžete prohlédnout v dnešní rozsáhlé fotogalerii čítající stotřicítku snímků.

žádný příspěvek celý článek »

Double Citroënu: Loeb první, Sordo druhý

foto

21. listopadu 2007 • 06:00

Závěrečná etapa prvního ročníku Irské rallye potvrdila to, co její předcházející dějství. Sébastien Loeb s Danielem Elenou dojeli do cíle na Esmerald Isle první následováni stájovými kolegy z Citroën Sport Dani Sordem a Marc Martím. Oba na vozech Citroën C4 WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Další mizerný výsledek pro Subaru

foto

20. listopadu 2007 • 05:00

Továrnímu týmu Subaru se v letošní sezóně příliš nedaří. Svůj zmar potvrdili i na víkendové Rally Ireland, odkud si přivezli pouze páté místo Pettera Solberga. Jeho týmový kolegova Chris Atkinson byl klasifikován jako jednačtyřicátý, Xevi Pons pak kvůli poruše motoru cíl nespatřil.

žádný příspěvek celý článek »

Ford vybojoval druhý titul mistra světa v řadě

foto

19. listopadu 2007 • 02:00

Po loňském titulu mistra světa v hodnocení značek zopakoval Ford po dnešní Irské rally stejný úspěch a pozici nejlepšího týmu světa s Focusem RS WRC obhájil. Čtvrté místo posádky Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen stačilo k zisku koruny již jednu soutěž před koncem sezony. Tým BP-Ford má náskok 21 bodů, přičemž maximální možný bodový zisk ve Walesu bude 18 bodů.

žádný příspěvek celý článek »

Štěpán Vojtěch získal v Irsku čtyři body

foto

18. listopadu 2007 • 20:15

Na Irské rally, letos premiérově zařazené do kalendáře mistrovství světa, si posádka OMV BIXXOL Rally Teamu CZ dojela pro páté místo v hodnocení šampionátu produkčních vozů PWRC. To představuje pro duo Štěpán Vojtěch - Michal Ernst prozatím nejlepší výsledek na světové soutěži.

žádný příspěvek celý článek »

Irsko: Setball a matchball pro Loeba

foto

18. listopadu 2007 • 15:30

Úřadující mistr světa Sébastien Loeb dnes vítězstvím na předposlední soutěži mistrovství světa FIA rally 2007 vykročil za čtvrtým titulem v řadě pro nejrychlejšího soutěžního jezdce této planety. Díky pátečního výpadku jeho jediného konkurenta v boji o titul Marcuse Grönholma, který tak vyšel bodově naprázdno, se dostal Francouz do čela průběžné klasifikace MS FIA jezdců, o šest bodů před zmiňovaného pilota továrního týmu Ford.

příspěvků: 1 celý článek »

V sobotní etapě si Štěpán polepšil na sedmé místo

foto

18. listopadu 2007 • 12:00

Včerejších šest rychlostních zkoušek na Irské rallye znamenalo pro posádku OMV BIXXOL Rally Teamu CZ oproti pátku vylepšení pozice o jednu příčku. Do nedělní závěrečné etapy tak vstoupí na sedmé pozici v klasifikaci šampionátu PWRC.

žádný příspěvek celý článek »

Irsko: Druhý den neméně těžký než první

foto

17. listopadu 2007 • 20:00

Také druhá etapa letošní Irské rally nebyla pro její aktéry ani náhodou v žádném případě procházkou pomyslnou růžovou zahradou. Již tak kluzké a zablácené tratě dnes navíc řádně pokropily dešťové přeháňky a připravily tak soutěžícím řadu nepříjemných momentů v podobě nedobrovolných a neplánovaných výletů do irské přírody.

žádný příspěvek celý článek »

Štěpán Vojtěch po pátku zatím osmý

foto

16. listopadu 2007 • 23:00

Po úvodní etapě Irské rally drží posádka OMV BIXXOL Rally Teamu CZ bodovanou osmou příčku v šampionátu produkčních vozů PWRC. O lepší umístění ji připravily dva defekty.

žádný příspěvek celý článek »

Irsko: První etapa notně zamíchala kartami

foto

16. listopadu 2007 • 21:30

O největší vzrušení, i když určitě pro většinu fanoušků rally nikoliv pozitivní, se v úvodní etapě Irské rally postaral momentálně vedoucí muž průběžné klasifikace mistrovství světa FIA Marcus Grönholm. Jeho havárie na RZ 4 se stala nejdůležitějším momentem prvního dne soutěže a zároveň otevřela cestu za čtvrtým titulem pro Sébastiena Loeba.

příspěvků: 5 celý článek »

Marcus Grönholm havaroval na RZ 4 - VIDEO

foto

16. listopadu 2007 • 12:30

Finský pilot Marcus Grönholm si opět značně zkomplikoval cestu za třetím titulem mistra světa. Podobně jako na předchozí soutěži v Japonsku se ani při světové premiéře v Irsku nevyhl chybě, po které poškodil svůj Ford Focus WRC natolik, že nebylo možné pokračovat. Finský pilot byl navíc převezen do nemocnice ve Sligu.

příspěvků: 14 celý článek »

Martin Prokop na startu Irské rally nakonec chybí

foto

16. listopadu 2007 • 00:30

Martin Prokop s Janem Tománkem se podle původního plánu nezúčastní předposledního závodu světového šampionátu – Irské Rally. Jejich vůz Mitsubishi Lancer Evo IX neprošel technickou přejímkou.

příspěvků: 1 celý článek »

Rally Ireland po RZ 1: "Bosse", Loeb a Meeke

foto

15. listopadu 2007 • 22:45

Dvanáct tisíc diváků přihlíželo paralelní superspeciálce v okolí belfastského parlamentu Stormont Castle, která zahajovala premiérový ročník Rally Ireland zařazený do mistrovství světa. Poli pilotů vozů WRC, kteří startovali v opačném pořadí, dlouho vévodil Kris Meeke se subaru, později jej však předstihli aktuálně dva nejrychlejší jezdci MS - Marcus Grönholm a Sébastien Loeb.

žádný příspěvek celý článek »

toplist