www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Corona Rally Méxiko (PCWRC)

Subaru: poslední test před Mexikem

1. března 2007 • 02:00

Představení Subaru Impreza WRC07 se kvapem blíží. Prvnímu nasazení nového modelu, které proběhne příští týden na Rally de Mexico, předcházely intenzivní testy, které se odehrály během několika posledních dnů na jihu Španělska. Zatímco již byly dvě Imprezy WRC07 byly dopraveny do Mexika, ladila jednička týmu SWRT, Nor Petter Solberg, za volantem identického vozu vhodné nastavení a poslední detaily před ostrým startem.

„Testování šlo dobře a bylo velice zábavné. Phil (Mills – spolujezdec, pozn. red.) mi řekl, že mě už dlouho neviděl smát se za volantem,“ řekl Petter. Na druhé straně si však jezdec i tým uvědomují, že je s novým vozem stále čeká řada úkolů. „Nová Impreza je trochu větší, než by bylo třeba. Také je příliš těžká, potřebovali bychom z ní shodit zhruba třicet kilogramů váhy,“ vysvětluje Nor.

Model WRC07 je pravděpodobně posledním soutěžním zástupcem generace Imprezy, jejíž základ byl představen již v roce 2000. Další speciál by měl již vycházet ze zbrusu nového modelu, který by se měl představit v roce 2008.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist