www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Corona Rally Méxiko (PCWRC)

Finální testování také u Fordu a Citroënu

2. března 2007 • 01:00

Kromě Subaru zavítaly na jih Španělska také oba zbývající tovární týmy Ford a Citroën. Dva evropští zástupci v Mistrovství světa využívali stejnou trať, na které ladili nastavení svých vozů před prvním letošním šotolinovým podnikem, kterým bude Rally de Mexico.

Za jezdce Fordu se testů zúčastnil mladý Fin Mikko Hirvonen. Jelikož už jsou automobily určené pro mexickou soutěž delší dobu za mořem, hledal vítěz nedávné Rally Norway ideální nastavení na voze, který se přímo zúčastnil premiéry Focusu WRC06 v Mistrovství světa – při Rally Australia 2005 jej řídil Toni Gardemeister. Tento exemplář tedy patří k jedněm z prvních a M-Sport jej nyní využívá jako „pojízdnou laboratoř“, na které si ověřuje a testuje nové prvky.

Podobně i Citroën C4 WRC, který při testech použil Sébastien Loeb, se nevydá do Mexika, nýbrž zpět do centrály Citroënu Sport ve Francii. Pro francouzský tým bude mexická soutěž dalším krokem do neznáma, jelikož se bude jednat o premiéru C4 WRC na šotolině. Bude zajímavé sledovat, jak se rudý speciál s novým povrchem popasuje; na asfaltu své kvality prokázal naprosto suverénním způsobem, naopak na soutěžích ve Švédsku a zejména v Norsku se ukázalo, že má vůz na sněhu ještě drobné rezervy.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist