www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Vodafone Rally de Portugal (JRC)

Francois Duval opět mění spolujezdce

2. března 2007 • 15:00

Podobně jako v loňské i předloňské sezóně se rozhodl belgický pilot Škody Fabie WRC Francois Duval změnit před zahájením letošního ročníku spolujezdce. Po francouzi Patricku Pivatovi totiž vedle Duvala usedne Jean-François Elst.

Francois Duval střídá spolujezdce jak na běžícím pásu. V úvodu své kariéry startoval převážně s Bruno Brissartem, pro mezinárodní soutěže pak vždy sáhnul hlavně po zkušených spolujezdcí. Pro vstup do MS si vedle něj sedl Jean-Marc Fortin, kterého vystřídal počátkem roku 2003 neméně zkušený Stéphane Prevot. Po známém extempore u Citroënu jej vystřídal Sven Smeets, loňskou sezónu navigoval Duvala Patrick Pivato.

To biografie Jean-Françoise Elsta není tak bohatá. Tento Belgičan, který oslaví v průběhu příštího týdne dvaačtyřicáté narozeniny, má na kontě pouhých šest startů v mistrovství světa. Třikrát startoval s Bernardem Munsterem a Škodou Felicií Kit Car, třikrát se svezl v Seatu Cordoba WRC s Renaudem Verreydtem. Mnohem bohatší je jeho kariéra v národním šampionátu, i když i zde je jeho jméno spojeno převážně s oběma výše zmíněnými jezdci. Kromě nich však usedl i po bok takových jezdců, jako Dominique Genten, Pascal Gaban či Larry Cols.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist