www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Corona Rally Méxiko (PCWRC)

Tým Munchi's Ford pokračuje v Mexiku

6. března 2007 • 02:00

Po relativně úspěšném debutu v Mistrovství světa na Švédské rally pokračuje program týmu Munchi's Ford WRT prvním letošním šotolinovým podnikem, Rally Mexico. Argentinské posádky očekávají, že by zde mohly předvést mnohem lepší výkon, než na „cizím“ sněhovém povrchu. Dvojice Luis Perez Companc-Jose Maria Volta a Juan Pablo Raies-Jorge Perez Companc se podle svých slov již sžily s Fordy Focus RS WRC06 a na šotolinu se velice těší.

Rally Mexico se stala součástí WRC v roce 2004. Letošní ročník bude představovat nejkratší soutěž v historii Mistrovství světa – na posádky čeká necelých 850 kilometrů, z čehož 43% tvoří dvacítka rychlostních zkoušek. Je mezi nimi i superspeciálka, která je oproti loňsku radikálně obměněná.

Tato soutěž má několik „nej“. Je nejvýše položenou soutěží MS – například nejníže položený bod soutěže, centrum rally v Leonu, je vysoko 1800 metrů nad mořem. Také se jedná o nejzápadněji umístěnou rally, Rally Mexico je zároveň jediným dějstvím světového šampionátu na severoamerickém kontinentu.

V roce 2006 dojel Companc s Focusem WRC v barvách Stobart VK Teamu na třináctém místě poté, co v první etapě odstoupil a musel využít pravidel SupeRally. Ve dvou zbývajících etapách Argentinec pravidelně zajížděl časy v top ten a nakonec vybojoval dva vody v klasifikaci značek.

Po nešťastném vyloučení kvůli ztracené rukavici na letošní Swedish Rally bude chtít Compancův týmový kolega Raies zaujmout jinak, než za pomoci sportovních komisařů. Mexico pro něj sice bude po Švédsku další zemí, kde ještě nikdy nestartoval, avšak šotolinový povrch mu bude zcela jistě mnohem bližší, než skandinávský sníh a led. Díky podobným podmínkám jako na již dvakrát absolvované domácí Rally Argentina jezdec očekává mnohem lepší výsledek, než ve Švédsku, a slibuje jízdu naplno.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist