www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Corona Rally Méxiko (PCWRC)

PWRC: Stuartova mexická premiéra

6. března 2007 • 04:00

Velšský jezdec Stuart Jones si na Rally Mexico odbude svou premiéru v šampionátu PWRC, který je jeho letošní prioritou. Jones se svým pravidelným spolujezdcem Craigem Parrym přes zimu postoupili o jeden pomyslný stupeň v hierarchii automobilových soutěží; loni jezdili britský šampionát, kde směle konkurovali předešlým mistrům Gwyndafu Evansovi a Marku Higginsovi. Nová dvojice bude historicky první stoprocentně velšskou posádkou v poli PWRC. To samé platí i o týmu SJR, který Jonesovi připravuje Mitsubishi Lancer Evo IX.

Jones a Parry udělali první krok do světových rally loni na své domácí soutěži ve Walesu a nutno podotknout, že tato posádka svým výkonem leckomu vyrazila dech – i přes svou nevýhodnou startovní pozici hluboko v jezdeckém poli byli Jones s Parrym schopni zajíždět nerychlejší časy a porážet špičku skupiny N.

„Na sezónu 2007 se nesmírně těšíme. Přes zimu jsme kompletně přestavěli naši „evo devítku“, která je stejně jako celý tým v perfektní kondici. Rád bych v Mexiku podal co nejlepší výkon a nabral maximum zkušeností,“ řekl Jones. „Postup do PWRC je pro mě velkou výzvou. Ale určitě by to nebylo možné bez mých partnerů, jmenovitě Silverstone Tyres, PIAA, Teng Tools, R&D, JT Hughes, Rallytech a Delivered on Time.“

Jones si uvědomuje, že je pro něj Mexiko i samotné PWRC novou záležitostí, ale předpokládá, že by i za těchto podmínek mohl držet krok s nejrychlejšími konkurenty. Jak se mu to bude dařit, uvidíme již za několik málo dní.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist