www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Corona Rally Méxiko (PCWRC)

Citroën po norském debaklu potřebuje body

7. března 2007 • 03:00

Šéf továrního týmu Citroën Guy Fréquelin přiznal, že Mexická rally bude po debaklu v Norsku, kde tým získal pouze jediný bod, mimořádně důležitá. Sébastien Loeb i Daniel Sordo udělali na severské soutěži před třemi týdny několik závažných chyb a umožnili Fordu po jeho týmovém double dostat se s obrovským náskokem šestnácti bodů do čela klasifikace značek.

„Jako na každé soutěži se budeme snažit jet na vítězství a dosáhnout na co nejlepší výsledek. Norsko pro nás bylo velkým zklamáním a nyní musíme co nejrychleji vzniklou ztrátu eliminovat,“ řekl Fréquelin v souvislosti s blížící se Rally Mexico. „Dani bude v Mexiku především sbírat zkušenosti, nicméně již loni dokázal, že umí být rychlý i na šotolině, takže u něj doufám v zisk bodů.“

Otázku celkové taktiky Fréquelin prozatím nechává otevřenou a bude čekat až na zahájení rally a její následný vývoj. Mexiko totiž bude první soutěží vozu C4 WRC na šotolině a tým by rád na konkurenci zaútočil momentem překvapení, pokud bude „cé čtyřka“ fungovat tak suverénně jako na asfaltu.

„Před startem je těžké mluvit o taktice. Vše se bude odvíjet od průběhu rally. Samozřejmě, Sébastien Loeb a Daniel Elena pojedou od počátku naplno s cílem zvítězit. Paradoxně jim neúspěch z Norska trochu pomůže, protože nebudou vyrážet na trať jako první. Každopádně je celý tým jako vždy připraven udělat vše pro úspěch. Na druhou stranu jsme se stejnými pocity odjížděli do Švédska a Norska, kde jsme ale nakonec nebyli úspěšní,“ dodal Fréquelin.

„Když vaše posádky mají během dvou soutěží čtyři zásadní výpadky, je těžké navázat dobrým výsledkem. Ale přes tento neúspěch jsme se již přenesli. Na závěrečném sezení v týmu v Hamaru se už všichni těšili na další podniky, přestože nyní prakticky nemáme žádnou bodovou rezervu pro případné další chyby.“

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist