www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 07 - Rally Vysočina

Rally Vysočina podporuje mladé rallyové talenty

7. března 2007 • 04:00

V letošním roce bude Rally Vysočina nejen jako první soutěž seriálu MČR sprintů a poháru ČR v rally, ale i premiérovou soutěží Poháru mládeže v rally. Tento pohár je vypsán pro mladé jezdce rally, jejihž věk se pohybuje mezi 16. – 18. rokem. Pohár je součástí seriálu MČR sprintrally a mladí zájemci jej mohou absolvovat ve vozech skupiny N1, tedy té nejslabší s objemem motoru do 1400 cm3.

Podmínkou je, že musí mít spolujezdce s mezinárodní licencí. Absolvují pak samozřejmě na jeho sedadle kompletní seznamovací jízdy a ve vlastním závodě pak už jako řidiči první průjezd RZ jako neměřený a další průjezdy už jako ostré, měřené úseky. Mimo RZ řídí vozidlo spolujezdec vlastnící řidičský průkaz. Licenci opravňující k řízení pak může každý zájemce obdržet v rally škole, jejíž nejbližší termín je 8. – 10. března v České Lípě.

Rozhodli jsme se podpořit tyto mladé jezdce několika motivačními prvky. Prvním je snížené startovné, kdy zaplatí částku stejnou jako účastníci Poháru ČR v rally. Druhým je pak to že na cílové rampě obdrží nejen poháry pro vítěze, ale i zajímavý bonus v podobě 50% slevy na produkty fy Pioneer dle vlastního výběru. No a poslední zajímavostí je to, že vítěz obdrží pohár přímo od senátora parlamentu České republiky Vítězslava Jonáše.

Naším cílem je podporovat a rozvíjet mladé talenty motoristického sportu, proto do budoucna plánujeme podpořit i případné zájemce o starty v této kategorii sportu.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
07.03.2007 21:53
Pluto - moderátor
Není to tak dávno, že si jezdci startující vzadu stěžovali, že by chtěli menší startovné, protože:

a) jedou později, tudíž je na trati větší "bordel" a tedy si ji tolik neužijí
b) vzadu je velká pravděpodobnost zrušení rychlostních zkoušek, takže se ve finále svezou méně, než ti vepředu.

Holt, nikdy se nedá zavděčit všem (nestojím ani na jedné straně z obou táborů).
07.03.2007 15:03
Runy
No nechme hodnocení až po závodech...
07.03.2007 11:36
hoppy
jo jo , má to logiku,zrovna tak jako pro účastníka startujícího ve sprintu nebo v Poháru anebo historici - všichni jedou po stejné trati,se stejným zabezpečením,jen to startovné je malinko jiné....inu každá kačka dobrá..
07.03.2007 09:48
ajaj
Jestli čtu dobře, tak pojede celou soutěž, jen první průjezd bude neměřený, tedy takový ostřejší trenink na kontrolu rozpisu, protože při seznamovačce psal a neřídil. Přijde mi to logické a rozumné.
07.03.2007 07:39
hoppy
Motivační prvek - snížené startovné - je opravdu vynikající - junior ujede poloviční vzdálenost měřených RZ a bude platit "jen" jako účastní Poháru ČR, pánové,bouchtěte se do hlavy...
toplist