www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Corona Rally Méxiko (PCWRC)

Mexický duel MacHale vs. MacHale

8. března 2007 • 07:00

Irský účastník Mistrovství světa v rally Gareth MacHale bude mít při mexické soutěži nového týmového partnera a soupeře v jedné osobě – svého otce Austina.

„Jsem rád, že jsem zase v Mexiku. Zvláště po vydařeném loňském vystoupení mi tato země přirostla k srdci,“ říká Gareth.

Při Rally Mexico 2006 vybojovali Gareth a spolujezdec Paul Nagle po více než dvaceti letech první světové body pro Irsko. Letos se pokusí svůj výsledek ještě vylepšit a pomoci by jim k tomu měl i nový Ford Focus WRC06.

Austin MacHale pojede se svým tradičním spolujezdcem Brianem Murphy. Jezdec říká, že je obvyklejší, aby syn usedl do vozu, který zdědí po otci. Avšak Mexiko se odehraje v opačném gardu a Austin usedne do staršího Focusu WRC 2003, který se loni v Mexiku předvedl ve velice dobrém světle. „Jak říká zkušenost,“ dvojsmyslně glosuje Austin MacHale, „starý pes na rozbité cesty a štěně na dlážděný chodník.“

Garethova odpověď je jasná: „Austin může pobírat všechny výhody speciálního hosta týmu, ale já spolu s Paulem uděláme vše pro to, aby z našeho auta viděl maximálně zadní světla!“

Soutěž bude dlouhá 850 kilometrů a její základna leží v Leonu, zhruba 400 kilometrů severně od Mexico City. Jedná se o nejvýše položenou soutěž Mistrovství světa (nejvyšší bod je na rychlostní zkoušce a má kótu neuvěřitelných 2737 metrů nad mořem!). Start rally je plánován na čtvrtek, slavnostní zahájení se odehraje na stadionu Guanajuato, který pojme až 60 000 diváků.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist