www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Corona Rally Méxiko (PCWRC)

Mexiko: Nová Impreza WRC ukázala své možnosti

9. března 2007 • 17:05

Více než úspěšně zahájil své premiérové vystoupení tovární tým Subaru WRT s novým modelem Imprezy WRC 07. Na úvodní rychlostní zkoušce Mexické rally se totiž oba týmové vozy zařadily na pomyslné medailové pozice. Petter Solberg zajel vítězný čas, jeho týmový kolega Chris Atkinson pak skončil na zahajovacím testu třetí.

Mezi oba modré vozy se však vklínil s odstupem 2.9 vteřiny Sébastien Loeb a potvrdil, že včerejší výkony vozů Citroen C4 WRC na shakedownu nebyly dílem náhody. Také francouzskému týmu tak zatím šotolinová premiéra jeho letošního nového vozu vychází velmi příznivě, což potvrdil čtvrtým časem Loebův spolubojovník Dani Sordó.

Teprve za zmiňovanou čtveřicí se s více než desetivteřinovým odstupem na nejrychlejšího Pettera Solberga umístily Fordy Focus WRC pilotované Mikko Hirvonenem a Marcusem Grönholmem, což v přepočtu znamená téměř půl vteřiny na kilometr. Nicméně, je otázkou, zda obě posádky modrého oválu nezvolily na úvod raději volnější tempo, vzhledem k tomu, že v Mexiku se musí odjet na jednu sadu pneumatik extrémně dlouhá porce kilometrů.

Na jistotu však asi příliš nejel Henning Solberg, který svůj oranžový Ford Focus WRC obrátil na úvodním testu přes střechu a ztratil přes tři minuty. Jeho auto je údajně notně poničené a havárie se možná podepsala i na bezpečnostním rámu, což by ovšem mohlo mít za následek předčasný konec soutěže pro norského jezdce.

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
09.03.2007 19:53
John - moderátor
Uvidíme zítra. Samozřejmě jsem zapomněl zmínit fakt, že Fordy jedou na špici a zametají, takže mají handicap.
09.03.2007 19:14
dufs
Jen s tím Peter nesmí pleštit, ale fandím mu a přeju bednu :-)
09.03.2007 19:02
Runy
Moc vam klucí od Subaru přeju úspěch!!!Go Go Go!!!
toplist