www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Corona Rally Méxiko (PCWRC)

Mexiko: Vojtěch se dostává do tempa

9. března 2007 • 22:45

Po technických problémech s turbodmychadlem během včerejšího shakedownu vstoupil OMV BIXXOL Rally Team CZ do první etapy slibně. Po prvních třech rychlostních vložkách figurovali Štěpán Vojtěch s Michalem Ernstem na průběžném 7. místě v kategorii PWRC. Před ním byl na 6. místě jedoucí polský jezdec Kuzaj s náskokem 4.3 sekundy a těsně za ním Američan Pastrana se ztrátou pouhých 1.4 sekundy. Průběžné pořadí v kategorii PWRC vede Ir Higgins na Mitsubishi.

První tři rychlostní zkoušky absolvoval Štěpán s měkčími pneumatikami, než by si přál. „Úplně ideálně jsme netrefili gumy, kdy jsme jeli na zbytečně měkké směsi, ale nic závažného.“ Dále komentuje i průběh úvodních zkoušek: „První vložka byla po naší delší závodní pauze trošku neslaná, nemastná, ale pak jsme se dostávali do tempa, takže další dvě zkoušky byly už celkem v pohodě.“

Pozitivní je i fakt, že po včerejší výměně turbodmychadla za nové funguje Štěpánovo Mitsubishi Evo IX bez problémů. Týmoví mechanici také večer opravili diferenciál, jež se nakonec ukázal být pouze problémem elektroniky při použití ruční brzdy. Jediný zádrhel, který tak museli mechanici v servisu vyřešit, byla výměna prasklého zadního okénka způsobené letícím kamenem, nejspíš od jednoho z fanoušků.

O tom, že jezdce čekají ještě velmi náročné zkoušky není pochyb. „Hodně favoritů mělo problémy, protože ty tratě jsou někde zrádné a velmi jednoduše se člověk dostane do hodin,“ popisuje možné problémy Štěpán Vojtěch. On zatím svůj cíl, jež si před startem předsevzal, plní. Začít rally ve svižném tempu, ale bez zbytečných chyb.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist