www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Corona Rally Méxiko (PCWRC)

Mexiko: První etapa pro Loeba

10. března 2007 • 00:35

Nejrychlejším mužem úvodního dne se nakonec stal úřadující mistr světa Sebastien Loeb na Citroënu C4 WRC. Jeho vzájemný souboj s jedničkou týmu Subaru WRT předčasně ukončil problém Pettera Solberga s tlakem oleje, který zastavil jeho novou Imprezu WRC 07 před startem šestého rychlostního testu.

Loeb nicméně ukázal svou sílu už na RZ 4, kde zajel první dnešní nejrychlejší čas. Na další RZ byl blízko zopakování tohoto výsledku, nicméně o jedinou desetinu jej zde pokořil Manfred Stohl s Xsarou WRC. Na RZ 5 se konečně mezi nejlepší prosadil také Mikko Hirvonen na Focusu WRC 06, čímž snížil svůj odstup na Chrise Atkinsona.

Do šesté rychlostní zkoušky nenastoupil do té doby vedoucí muž soutěže Petter Solberg, když motor jeho Subaru Impreza WRC zůstal bez oleje. Do čela se tak bez potíží dostal Sebastien Loeb před Atkinsonem, na jehož druhé místo však zaútočil dalším kvalitním časem Hirvonen, který tak stáhl svou ztrátu na Australana na pouhé čtyři desetiny vteřiny.

Bojuje se tvrdě ale i o další pozice. Minimální odstupy totiž od sebe dělí také Daniho Sorda, Manfreda Stohla i Marcuse Grönholma, takže po 107.3 odjetých ostrých kilometrech od sebe posádky na prvním až šestém místě nedělí ani minuta!

Sedmou pozici si drží nikým neohrožován Jarri-Matti Latvala, který se po včerejší havárii na shakedownu postupně rozjížděl ke stále lepším časům. Desítku nejlepších uzavírají mladý Wilson a Gareth MacHale, ovšem tito dva mohou být s určitou nadsázkou rádi, že je ještě nepokořily nejrychlejší produkční vozy Marka Higginse a Mirca Baldacciho.

Na poslední bodované pozici se mezi produkčními vozy drží také česká posádka Štěpán Vojtěch – Michal Ernst, ovšem s minimálním odstupem na čtvrtou příčku, takže i v této kategorii nás čekají ve druhé etapě zajímavé souboje.

Druhá etapa Mexické rally má na programu 8 rychlostních testů v celkové délce 96.46 km, první z nich startuje dnes v 15:19 hod. našeho času.

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist