www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Corona Rally Méxiko (PCWRC)

Štěpán Vojtěch dosáhl v Mexiku na body

12. března 2007 • 00:10

OMV BIXXOL Rally Team CZ si z Mexika odváží skvělé tři body za 6.místo Štěpána Vojtěcha a Michala Ernsta v kategorii produkčních vozů. Vzhledem k nabité konkurenci, která se letos v Mexiku sešla, ale také technickým problémům, jež team po většinu času pronásledovaly, se jedná o výborný výsledek. Mezi produkčními speciály ovládl Mexickou rallye Brit Mark Higgins, celkovým vítězem se pak stal francouzský fenomén Sebastian Loeb.

V dramatický souboj se změnila poslední nedělní etapa Mexické rallye z pohledu jejího jediného českého účastníka. Do ní měl původně Štěpán Vojtěch odstartovat z průběžně sedmého místa. V předvečer startu ale musel vzhledem k technickým problémům s diferenciálem nastoupit do systému Super rally, do té doby na šestém místě jedoucí, japonský pilot Fumio Nutahara, na jehož pozici se posunul právě Štěpán Vojtěch. Začal tak stíhací závod mezi excelentně jedoucím Nutaharou na jedné straně a Štěpánem Vojtěchem, jehož vůz stále zlobil přívod paliva, na straně druhé. Štěpán se však ukázal jako bojovník, na rozhodujících rychlostních zkouškách zabral a uhájil tak skvělé šesté místo.

„Dnes jsme potřebovali udržet náskok před Nutaharou, takže jsme na prvních vložkách auto šetřili. Byl ale hodně rychlý, museli jsme proto na třetí vložce trochu přidat. Nakonec to ale vyšlo,“ okomentoval závěrečné kilometry Štěpán. Tímto výsledkem tak ještě vylepšil své úspěšné loňské vystoupení a odváží si ze svého premiérového letošního startu velmi cenné tři body.

„Výsledek dopadl podle těch optimističtějších očekávání. Před závodem jsem sice trošku doufal v páté místo, ale v kontextu je to super výsledek. Na druhou stranu jsem ale trochu zklamaný, že auto nefungovalo tak, jak bych si představoval a nemohli jsme tak nasbírat více zkušeností,“ zhodnotil své učinkování na mexických šotolinách liberecký pilot. Tomu se navíc podařilo dovézt do cíle své mitsubishi, ze všech vozů této značky přítomných na startu, jako druhé nejrychlejší, hned za vítězným vozem Marka Higginse.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist