www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Corona Rally Méxiko (PCWRC)

Higgins oslavil první vítězství v PWRC

13. března 2007 • 04:00

Brit Mark Higgins zaznamenal při druhém dílu letošního seriálu Mistrovství produkčních vozů jeden ze svých největších životních úspěchů – za volantem Mitsubishi Lancer Evo IX na vyhrál Rally Mexico klasifikaci PWRC.

Po velkém souboji s Mircem Baldaccim, který však předčasně rozhodl defekt na Italově voze, si Higgins dojel pro sladké vítězství. Dvojnásobného britského šampiona, jedoucího v barvách Stobartu, na stupně vítězů nakonec doprovodili druhý Japonec Tišihiro Arai a třetí Fin Kristian Solberg, oba jedoucí na vozech Subaru.

Parádně jedoucí Baldacci se po problémech ve druhé etapě nakonec musel spokojit s nevděčnou čtvrtou příčkou. Za ním následoval Travis Pastrana, pro něhož bylo Mexiko vůbec prvním kontaktem se světovou rally. Nebyl to však pouze epizodní start; Američan by se spolu se svým týmovým kolegou Kenem Blockem rád představil i na dalších podnicích PWRC. Šestý dojel do cíle v Leonu náš Štěpán Vojtěch, který si ze svého třetího světového vystoupení s produkčním Mitsubishi odváží tři body. Posledními bodujícími jsou Japonec Nutahara a Kypřan Pavlides.

Komu se však v Mexiku vůbec nedařilo, byl mladík Andreas Aigner. Již během prvního dne se na motoru jeho Lanceru vyskytly problémy, které Rakušana dopředu obraly o možnost bojů na špici. V sobotu Aigner jel s možná až příliš velkým ohledem na techniku. Avšak během závěrečného dne z Andrease respekt opadl a jeho časy se o trochu zlepšily.

„Musím ještě jednou poděkovat mechanikům, měli tentokrát opravdu hodně práce,“ říká Rakušan na adresu svého týmu. „Díky nim jsem mohl celou rally dokončit. Jen škoda, že obraz této soutěže trochu pokazili neposlušní diváci – tím však nechci nijak zakrývat své chyby, díky kterým jsme se připravili o body.“

Také šéf týmu Raimund Baumschlager si z Mexika odváží několik poznatků. „Zaprvé jsem rád, že se náš tým i v těchto podmínkách projevil jako naprosto profesionální. A zadruhé jsem se utvrdil v tom, co bylo vidět už ve Švédsku – v PWRC je obrovská konkurence a je důležité být neustále ve střehu. Stačí pouze jedna malá chybka a veškeré body jsou v nenávratnu...“

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist