www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 07 - Rallye Český Krumlov

Kohout kokrhá naposled ?

13. března 2007 • 15:45

Do startu letošní Rallye Český Krumlov zbývají necelé dva měsíce a pořadatelé z ÚAMK Rallye Český Krumlov a ČK motosport dolaďují poslední detaily tratě. V uplynulých dnech nastala potíž se souhlasem podniku, který obhospodařuje okolí rychlostní zkoušky Kohout. Sdružení lesů obcí Trhové Sviny a Besednice projevily silnou nevoli s průjezdem, ale díky diplomacii ředitelství soutěže se podařilo pro tentokrát hrozbu odvolat. Do budoucna ale asi už nebude možné s touto zkouškou počítat.

Z tradičního itineráře už dávno předem vypadla RZ Tisová, která obvykle program pátečního odpoledne zahajovala. V souvislosti se známými potížemi pořádání motocyklové soutěže v jednom ze západočeských armádních prostorů ale nechce velení o jakémkoliv motoristickém podniku ani slyšet. Přitom právě Tiskovka, ač divákům téměř nepřístupná, se mohla pyšnit vysokou sportovní hodnotou.

To vše ale neznamená, že by zbytek trati nedosáhl patřičné atraktivity a náročnosti. Takto vypadá současný návrh časového harmonogramu:

Jak vidět, opravdu se bude většina děje odehrávat v Českých Budějovicích. Otázkou ještě zůstává existence posledního 'velkého' servisu před samým cílem. Posádky totiž po výjezdu z RZ 14 Větrná projedou Krumlovem, jen asi 300 metrů od cílové rampy. Přesto by měly zatím odjet na servis do Budějovic a hned zase zpátky do cíle opět v Krumlově. Pořadatel se snaží zbytečných 50 km vyloučit a připravit myčku a malý servis někde přímo v okolí Českého Krumlova. Takový návrh se ale setkal s nesouhlasem předsedy rally komise s tím, že posádky mají na regulérní servis nárok.

Definitivní podoba trati a časového harmonogramu bude ještě v nejbližších hodinách upřesněna.

Vladimír Dolejš
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
13.03.2007 23:49
Karbonyl - moderátor
A co kdyby nějaký prodloužený servis byl podle původních plánů v Budějicíc, ale časovky Service IN a Service OUT by se postavily v Krumlově? Vlk by se napapkal a kozénka by zůstala celistvá :-))
13.03.2007 23:27
Pluto - moderátor
A což takhle udělat poslední servis v Budějovicích dobrovolný? :o)
13.03.2007 21:12
JanO
Zvykejme si. Je stále složitější a složitější najít pochopení pro tento sport.
toplist