www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Corona Rally Méxiko (PCWRC)

Rozhořčení nad neposlušnými Mexičany

14. března 2007 • 02:00

Mnozí jezdci si během letošní Corona Rally Mexico stěžovali na chování tamějších diváků. Posádky se setkaly s mnoha nástrahami, které jim mexičtí „fanoušci“ vytrvale neustále kladli do cesty.

Podle šéfa továrního týmu Citroën Guy Fréquelin se s tímto jevem setkal jak Loeb, jehož Citroën C4 WRC se stal terčem několika vržených kamenů, tak Sordo, kterému dokonce balvany nastražené na trati poškodily řízení. Mezi postiženými však byli například i Manfred Stohl či hlavní účastníci mexického duelu PWRC, Mark Higgins a Mirco Baldacci. Své si užil i český jezdec Štěpán Vojtěch, kterému jeden z hozených kamenů rozbil boční okénko. Vrcholem „partyzánské“ činnosti mexických diváků pak byla zavřená brána přes trať rychlostní zkoušky, u které musel zastavit jezdec Stobartu Matthew Wilson…

Není jasné, zda se jednalo o činnost několika málo jedinců, nebo zda je podobné chování v Mexiku považováno za běžné. Jisté však je, že středoamerická soutěž díky těmto poměrně závažným incidentům přišla o několik květinek v hodnocení.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist