www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Vodafone Rally de Portugal (JRC)

23 vozů WRC na startu Rally Portugal

15. března 2007 • 04:00

Velké startovní pole nabídne pátý podnik letošního Mistrovství světa v rally, Rally Portugal. Z devadesáti přihlášených vozů bude mít dvacet tři z nich přídomek WRC.

Kromě továrních týmů se na jihoevropské šotolině představí i řada týmů z kategorie Manufacturer 2 či soukromých jezdců. Vedle Manfreda Stohla opět nastoupí jeho týmový kolega Daniel Carlsson. Portugalsko také bude dalším vystoupením Itala Galliho se soukromou Xsarou WRC. Třetí letošní nasazení čeká i argentinský tým Munchi’s Ford, v jehož barvách nastoupí standardní sestava Luis Perez Companc a Juan Pablo Raies.

Na čtyři posádky se rozroste soupiska Stobartu; klasické trio Solberg-Latvala-Wilson rozšíří norský talent Andreas Mikkelsen. Šotolinový debut za volantem dvou Lancerů WRC05 si odbudou Toni Gardemeister a Xavier Pons. Jejich speciály však nebudou osamoceny. Tak, jako rozšířil v Norsku sestavu japonských vozů Juho Hänninnen, doplní tentokrát finsko-španělskou dvojici domácí Armindo Araújo.

Úřadující portugalský mistr obsadil při prvním podniku letošního šampionátu produkčních vozů ve Švédsku čtvrtou příčku. Na své domácí soutěži však usedne do speciálu kategorie WRC; jeho start zaštiťuje společnost Mitsubishi Motors Portugal.

Ve startovním poli se letos poprvé sejdou dvě Škody Fabia WRC. První bude patřit našemu Janovi Kopeckému, druhou pak bude pilotovat Belgičan Francois Duval. Mezi dalšími soukromými jezdci jsou například dvacetiletý Mads Östberg se Subaru nebo Gareth McHale a Guy Wilks, kteří shodně usednou do Fordů Focus WRC.

Celkem obsahuje startovní listina Rally Portugal devadesátku jezdců. Vedle posádek s vozy WRC v ní je i řada jezdců z juniorského mistrovství JRC, pro které bude portugalská soutěž letošním druhým pokračováním tohoto seriálu.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
15.03.2007 07:01
Runy
Těším se na srovnání Kopecký versus Duval.
15.03.2007 06:54
dufs
Jsem zvědavý na Gigiho a Duvala
toplist