www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Vodafone Rally de Portugal (JRC)

Gardemeister a Araújo testovali Lancer WRC

16. března 2007 • 11:00

Trojice Lasse Lampi, Toni Gardemeister a Armindo Araújo testovala v těchto dnech speciály Mitsubishi Lancer WRC před nadcházejícím podnikem letošního seriálu mistrovství světa, kterým bude za dva týdny navrátivší se Vodafone Ralli da Portugal.

Test šotolinové verze japonského speciálu proběhl v nejjižnějším cípu Portugalska, v provincii Algarve nedaleko města Catro Marim na trati rychlostní zkoušky soutěže nesoucí jméno jako zmíněné město. První, kdo si vyzkoušel Lancer WRC byl bývalý špičkový závodník Lasse Lampi. Tento šestapadesátiletý Fin se podílel už na vývoji Mitsubishi Galant VR4 a i u všech evolučních stupňů Lanceru působil jako testovací jezdec či konsultant. V současné době spolumajitel stáje RRE měl na starosti vyzkoušení nových variant úprav podvozkových částí.

Hned po něm usedl do vozu další Fin, tentokráte o mnoho mladší Toni Gardemeister, který má v plánu odjet s Lancerem WRC všechny evropské soutěže mistrovství světa. Závěrem se dostalo i na Arminda Araúja, který hodlá v letošní sezóně zaútočit na titul světového šampiona v PCWRC a start na domácí soutěži s vozem WRC si dává za odměnu.

„Araújo pojede se stejným autem, jako Toni. Momentálně jsme se věnovali hlavně nastavení podvozku na portugalskou šotolinu, zbytek doladíme během zítřka. Pro oba jezdce je důležité, aby v autě před Portugalskou rally najezdili co nejvíc kilometrů. Za poslední dva dny jsme jich najezdili kolem stopadesáti, během pátku bychom rádi stihli podobnou dávku,“ prozradil Lasse Lampi.

Video z testování Toni Gardemeistera a Arminda Araúja

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist