www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Corona Rally Méxiko (PCWRC)

Mexiko životním výsledkem pro Pastranu

16. března 2007 • 05:00

Jezdec Subaru Rally Teamu USA Travis Pastrana zazářil při svém debutu v šampionátu PWRC. Při startu v Mexiku dokončil na velice dobrém pátém místě.

Několikanásobný motocyklový šampión měl poněkud rozpačitý začátek, když byl během první etapy párkrát mimo trať. Druhý den jej na deváté rychlostní zkoušce pro změnu potrápil prasklý tlumič a poškozený ráfek, avšak Američan se i přes tyto komplikace nakonec dostal do tempa a celou soutěž dokončil na patnáctém místě celkově.

Úřadující Mistr USA v rally je s výsledkem spokojen hlavně s ohledem na fakt, že to byl jeho první start na světovém podniku.

„Byl to nejúžasnější závod, jaký jsem kdy absolvoval. A navíc dojet na pátém místě, to je pro mě osobně fantastické!“ řekl třiadvacetiletý Pastrana, který do soutěžního vozu poprvé usedl teprve před dvěma lety. „Byla to má první soutěž Mistrovství světa a musel jsem se naučit spoustu nových věcí, odlišných od rally v USA. Chtěl jsem soutěž hlavně dokončit a co nejvíce se naučit. Také jsem nečekal, že bude mexická soutěž tak tvrdá, jak pro posádky, tak pro vozy. Chtěl bych poděkovat Subaru a celému týmu, že mi připravili auto, které celou soutěž přežilo.“

Pastrana se letos chystá ještě na dvě rally Mistrovství světa, konkrétně Rally Argentina a Wales Rally, avšak jeho hlavním cílem je obhajoba titulu amerického mistra. V letech 2008 a 2009 však Pastrana plánuje účast v celém šampionátu PWRC.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist