www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Corona Rally Méxiko (PCWRC)

Jonesova mexická premiéra

16. března 2007 • 09:00

I přes nemalé problémy v průběhu první etapy splnila velšská dvojice Stuart Jones a Craig Parry svůj cíl a dojela do cíle Rally Mexico. Při svém historicky prvním startu mimo evropský kontinent mladíci nasbírali spoustu zkušeností a zároveň na sebe upozornili několika zajímavými časy.

Po velice slibném testu před začátkem samotné rally vstupovali Stuart, Craig a jejich tým SJR RT do páteční etapy s velkými nadějemi. Avšak ty vzaly velice rychle za své. Vlivem velkého tepla a nízkého atmosférického tlaku se začalo jejich Mitsubishi Lancer Evo IX hned na první RZ přehřívat. Jones musel svůj vůz na dlouhých šestnáct minut zastavit, pokračovat mohl až po doplnění vody do chladící soustavy a vypnutí ALS, což bylo také opatření, které umožnilo dokončení celé soutěže.

I přesto, že kvůli tomuto zásahu přišlo Mitsubishi o velkou část svého výkonu, zajížděl Jones, mimochodem nejmladší účastník PWRC, po zbytek soutěže časy mezi nejrychlejšími osmi. Nejlepší dílčí výsledek zaznamenal na předposlední osmnáctikilometrové zkoušce, kde byl jen o dvě sekundy za celkovým vítězem „pévéček“ Markem Higginsem.

„Páteční etapa byla hodně demotivující, když jsme hned na první zkoušce ztratili více než šestnáct minut. Během zbývajících zkoušek jsem však zajížděl nejrychlejší časy mezi nováčky, což je vzhledem k velikosti zázemí našeho týmu velice milé. Spolu s Craigem jsme nabrali spoustu zkušeností v seriálu, který je pro letošek naším hlavním programem. Naše pneumatiky Silverstone fungovaly bezvadně, stejně jako nastavení vozu, o to víc je frustrující časové manko ze začátku rally.“

Stuart Jones a Craig Parry se nyní musejí přeorientovat ze šotoliny na asfalt, jelikož je nyní v rámci irského mistrovství čeká Easter International Rally. Po ní bude následovat další ze světových soutěží, zařazených do PWRC, květnová Rally Argentina.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
16.03.2007 12:01
Karbonyl - moderátor
Tento borec měl jet před dvěma lety na Barumce s Protonem Satria S1600. Bohužel ze startu tehdy sešlo...
toplist