www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 07 - Rally Vysočina

Aktuální novinky z Rally Vysočina

22. března 2007 • 13:00

Již zítra bude zahájen první podnik letošního rallysprintového šampionátu, tradiční Rally Vysočina s centrem v Okříškách nedaleko Třebíče. Jaké jsou nejaktuálnější informace ohledně tratí i účasti jednotlivých posádek?

Již dnes odpoledne jsme informovali čtenáře, že rychlostní zkouška Přečkov, která se pojede jako první a pátý úsek v soutěži, je o téměř tři kilometry zkrácena.

Po hustém sněžení, které potkalo celou Vysočinu před dvěma dny zůstávalo na cestách zhruba 10 cm sněhu a začalo hrozit povolení pneu s hroty. Díky vysokým teplotám však již včera většina sněhu odtála, dnes dopoledne již byly všechny úseky suché, místy mokré. Předpověď počasí je příznivá, v pátek i sobotu by se měly teploty pohybovat mezi šesti až deseti stupni nad nulou, na páteční odpoledne je očekáván velký déšť, celou sobotu by mělo být polojasno beze srážek.

Oproti původním předpokladům doznala změn i startovní listina. Chybět bude například Vladimír Berger, kterému se pokazil při dolaďování v motorárně motor a náhradní se nepodařilo včas připravit. Obdobně skončil i jeden z největších favoritů soutěže v rámci Poháru České republiky Miroslav Janota, který se však pokouší sehnat náhradní motor a tak je možné, že jej s jeho Opelem Ascona na startu uvidíme.

Do soutěže neodstartuje ani František Došek, jehož účast za volantem Bryndovy Kitové Felicie znemožnilo zranění Doškova spolujezdce Michala Ježka. Ze stejných důvodů bude chybět i pohárista Martin Sláma, kde se pro změnu zranil jezdec. Kvůli rekonvalescenci po předchozí nehodě vynechá na doporučení lékařů Vysočinu i Martin Hudec. Na startu neuvidíme ani Marka Rybníčka, který nemá k dispozici vůz, čehož jeho sličná spolujezdkyně Pavla Třebínová ladně využila k přesednutí do Suzuki Ignis Dušana Breichy.

To u Jiřího Hladíka s Marcelou Dolečkovou nastává razantnější změna, oba totiž přesedávají do jiného vozu, když původně ohlášenou Dacii Logan nahrazuje na přání sponzora Honda Civic VTI. Úplně kompletní změna pak nastává u čísla 51, když při neúčasti Petra Donáta, kterého vyřadila absentující řídící jednotka jeho Octavie, obsadí zmíněné číslo Jiří Brož se svou Škodou Felicií Kit Car.

A nač se naopak můžeme těšit? Stihne Zdeněk Vlček připravit svou „devítku“ už na Okříšky nebo až na Rally Český Krumlov, jak bylo původně v plánu? Jak se bude dařit Lubošovi Minaříkovi s novým extovárním Puntem S1600 zakoupeným přímo v Procaru? Jak se naopak bude dařit Jiřímu Skoupilovi se starším roťáckým Puntem? Jak si povede s Kitovou Fabií Milan Kneifel či s Lancerem po delší době startující Vlastimil Neumann? Jak moc se bude dařit skoro místnímu Jaroslavu Zimolovi s Lancerem Evo VIII zapůjčeným od Milana Chvojky?

Veškeré informace k Rally Vysočina naleznete ZDE.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist