www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Rally Turkey (ME+IRC)

Druhý podnik IRC odhalil svůj formát

23. března 2007 • 05:00

Druhým podnikem letošního Intercontinental Rally Challenge bude o druhém květnovém víkendu Rally Turkey. Původně se měly jet v Turecku dvě soutěže, jedna v rámci mistrovství Evropy a druhá právě jako IRC, nakonec se však obě soutěže spojily v jednu.

Jako nástupnickou byla zvolena Fiat Rally, která se už v loňském roce přemístila na předměstí hlavního města Istanbulu, kde našla zázemí na zdejším okruhu, na kterém se jezdí závody formule 1. V rámci celého komplexu bude ředitelství závodu i servisní zóna, v prostorách paddocku pak bude postavena divácká superspeciálka.

Oproti loňskému ročníku však přeci jen přibývá jedna zásadní změna. Na rozdíl od minuloročních asfaltových rychlostních zkoušek povede letošní trať kompletně po šotolině. Soutěž využije podobný formát, jako Safari nebo třeba Barum Rally - po slavnostním startu v páteční podvečer u světoznámé Modré mešity následuje divácká zkouška.

Hlavní klání se však udá na celkem devatenácti rychlostních zkouškách o celkové délce 251 kilometrů, které se budou odehrávat v sobotu a neděli. „Chceme se soustředit na diváky, ukázat jim velkou show, kterou si zapamatují. Našim záměrem je zkombinovat klasické rychlostní zkoušky s moderními vymoženostmi kolem okruhu formule 1,“ prozradil Serhan Acar z turecké federace.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist