www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Vodafone Rally de Portugal (JRC)

Duval proti plánům bez testů

26. března 2007 • 02:00

Belgičan Francois Duval, který v letošní sezóně Mistrovství světa pojede několik vybraných podniků se Škodou Fabií WRC, vstoupí do tohoto programu doslova a do písmene „naostro“. Dvoudenní šotolinové testy mladoboleslavského vozu, které se měly konat během pátku a soboty ve Španělsku, totiž musely být odvolány kvůli chybějícím součástkám na elektronické diferenciály, které ze Škody Motorsport nedorazily včas do centrály týmu First, přípravce Duvalova vozu. Za těchto podmínek jedinou možnost automobil vyzkoušet tedy bude mít Duval na čtvrtečním shakedownu, jen pár hodin před startem Rally Portugal.

Duval se na testy hodně těšil. Tým First Motorsport přes zimu do Fabie WRC investoval spoustu času a díky podpoře společnosti Pyramid Technologies i peněz. Belgičan bude moci i letos využívat starší specifikace vozu, tzn. verzi s aktivními diferenciály či vstřikováním vody do válců.

Změna se však udála na sedadle spolujezdce, kam nově usedne Jean-Francois Elst. Původní spolujezdec Patrick Pivato totiž údajně už od Wales Rally Duvalovi ani týmovému šéfovi Collignonovi nezvedá telefon… Jednačtyřicetiletý Elst má s rally bohaté zkušenosti. V roce 1995 se stal po boku Bernarda Munstera Mistrem Belgie, z dalších jezdců, kterým Elst četl rozpis, jmenujme například Renauda Verreydta, Davida Loixe, Larryho Colze či Pascala Gabana. Soutěží Mistrovství světa se Elst zúčastnil doposud šestkrát.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
26.03.2007 21:15
ajaj
Nakonec nepojede vůbec. Na škodovku bych to zatím neházel. Loni belgáni nějak extra neplatili, třeba jim tam něco ještě visí.
26.03.2007 13:01
dufs
Bez testování a hned rally to nebude moc dobrá rally pro Duvala :-(
26.03.2007 09:13
Runy
Copak Škoda motorsport..tam je na vše času dost..
toplist