www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Rally Russia (IRC)

Rusko se v rámci IRC nakonec pojede

28. března 2007 • 03:00

Dlouho hrozilo, že se ruský díl letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge neuskuteční. Přes řadu administrativních průtahů se nakonec týmu kolem Michaila Oriechova podařilo dát vše dohromady a soutěž se bude moci uskutečnit.

Závod ponese název Rally Russia a uskuteční se na šotolinových rychlostních zkouškách nedaleko města Vyborg v regionu St. Petersburg nedaleko hranic s Finskem. Oproti původním plánům se změnil také termín, kdy se vzhledem k možným klimatickým problémům pořadatelé rozhodli soutěž přesunout na polovinu července.

O uplynulém víkendu si pak pořadatelé vyzkoušeli své schopnosti při Rally Svietogorsk zařazené do ruského poháru. „Práce na soutěži jsou v plném proudu, teď o víkendu jsme si vyzkoušeli fungování během závodu. Už máme jasnou koncepci tratě a jakmile sleze sníh, tak ji kompletně zkontrolujeme a důkladně připravíme,“ prozradil Oriechov, přičemž dodal: „Bude se jednat jednoznačně o nejvýznamnější soutěž v Rusku za posledních hodně let. Můžeme očekávat minimálně deset zahraničních posádek.“

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist