www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Rally Russia (IRC)

Lada se vrací do rally

foto

25. července 2007 • 05:00

Během nedávné Rally Russia se na tratích po více než roce a půl opět objevil speciál Lada 112 Super 2000. Vůz po oprášení z pavučin sice absolvoval pouze tři rychlostní zkoušky a navíc coby předjezdecký vůz, nicméně dal za pravdu těm, kteří v tomto počinu hledali oživení sportovních aktivit ruské automobilky. Nejen o „Super-Ladě“ je rozhovor s Alexandrem Nikoněnkem, šéfem sportovního oddělení společnosti AvtoVAZ a továrním jezdcem v jedné osobě.

žádný příspěvek celý článek »

V Rusku triumfoval Anton Alén

foto

16. července 2007 • 13:00

Seriál Intercontinental Rally Challenge má za sebou čtvrtý díl své letošní sezony. Během minulého víkendu našel své útočiště na rychlých šotolinových rychlostních zkouškách v okolí Sankt Petěrburku a Vyborgu, kde se konala Rally Russia.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Rally Russia ON LINE!

foto

13. července 2007 • 08:00

Včera večer byla v Petrohradu slavnostně odstartována mezinárodní Rally Russia, čtvrtý díl seriálu Intercontinental Rally Challenge. Původně plánovaná speciálka v ulicích tohoto města byla již dříve zrušena a proto se posádky dočkají prvních soutěžních kilometrů až dnes.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Russia: Hlasy po shakedownu

foto

12. července 2007 • 09:45

Po včerejším shakedownu před startem dalšího podniku seriálu Intercontinental Rally Challenge se zahraniční jezdci vyjadřovali především v pozitivním duchu, a to nejenom pokud jde o vlastní připravenost, ale i o připravenost soutěže v ruském Vyborgu. Názory některých posádek si nyní můžete přečíst zde.

žádný příspěvek celý článek »

Shakedown v Rusku vyhrál Nicolas Vouilloz

foto

11. července 2007 • 21:20

Francouzský pilot Nicolas Vouilloz s Peugeotem 207 S2000 potvrdil, že mu i přes jeho asfaltovou specializaci tratě na nezpevněném povrchu nevadí. Po vydařeném vystoupení v Turecku dokázal zvítězit i na dnešním shakedownu Rally Russia.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených na Rally Russia

foto

5. července 2007 • 10:00

Přestože provázely přípravy Rally Russia velké potíže a každá cesta do Ruska znamená velké problémy s vyřizováním víz, na seznamu přihlášených posádek čtvrtého podniku letošního Intercontinental Rally Challenge můžeme nalézt 86 mnohdy velmi zajímavých posádek.

žádný příspěvek celý článek »

Lada 112 S2000 v IRC

foto

28. června 2007 • 10:00

Na dalším podniku seriálu Intercontinental Rally Challenge, červencové Rally Russia, s velkou pravděpodobností uvidíme pětici posádek s vozy kategorie Super 2000. Zatím se jedná pouze o fiaty a peugeoty, zdá se však, že by kontingent atmosférických čtyřkolek mohla posílit i domácí Lada 112 S2000.

žádný příspěvek celý článek »

Ruské dobrodružství Gergélyho Szabó

foto

28. června 2007 • 06:00

V České republice dobře známý maďarský jezdec Gergély Szabó napsal několik řádek o přípravách a nečekaných dobrodružstvích předcházejících startu na Rally Russia: "Nečekaně dlouho byl naším vysněným cílem Sankt Petěrburg. V souvislosti s jeho dobytím nás čekalo mnohem více úkolů, než jsme původně očekávali..."

žádný příspěvek celý článek »

Startovní listina Rally Russia nabírá kontury

foto

27. června 2007 • 07:00

Po belgickém asfaltu se účastníci seriálu Intercontinental Rally Challenge dočkají opět šotoliny. Čtvrtým podnikem IRC totiž bude v polovině července východoevropská Rally Russia. Tato soutěž je zařazena do podobného mezinárodního seriálu poprvé a zahraniční posádky si tak budou moci premiérově vyzkoušet rychlostní zkoušky v okolí Sankt Petěrburu a Vyborgu.

příspěvků: 1 celý článek »

Rusko se v rámci IRC nakonec pojede

foto

28. března 2007 • 03:00

Dlouho hrozilo, že se ruský díl letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge neuskuteční. Přes řadu administrativních průtahů se nakonec týmu kolem Michaila Oriechova podařilo dát vše dohromady a soutěž se bude moci uskutečnit.

žádný příspěvek celý článek »

toplist