www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 07 - Rally Vysočina

Rally Vysočina očima Milana Kneifela

30. března 2007 • 04:00

Vysočina pro nás začala pátečním tréninkem, který se odjel na suché trati. Až později odpoledne se počasí rozhodlo, že nám náš první start s Fabií Kit Car pěkně zkomplikuje.Vzhledem k našemu testování auta na suchu a jeho nastavení, jsme při ranním startu ze servisní zóny tušili závody plné nesnází a překvapení. Zvolené mokré pneumatiky se ukázaly dobrou volbou, avšak podvozek se v těchto specifických deštivých podmínkách nechoval tak, jak bychom potřebovali. Již v prvních průjezdech RZ nás při prudkém brždění předbíhala záď, což jsme vyřešili až v servisu v polovině závodu.

Na RZ 4 došlo také na první ze dvou krizovek, ve které jsme vinou vyšší nájezdové rychlosti a následnému probrždění zatáčky přes kaluž ztratili necelé 2 minuty času. V té chvíli nás přepadala mírná skepse z brodění po trati, což umocňoval malý plavecký bazén i se saunou uvnitř auta. Druhá krizovka proběhla v podobné režii na RZ 6.

Přesto jsme do cíle přijeli s nepoškozeným autem a třetí místo je pro nás v těchto podmínkách odměnou. Tuto soutěž jsme tedy pojali jako řádné osahání a seznámení se s vozem Škoda Fabia Kit Car na zajímavé trati. Závěrem bychom chtěli poděkovat za podporu nově příchozímu partnerovi do našeho týmu, motoristickému serveru www.auto.cz, taktéž našim dlouhodobým partnerům CNC INTERSERVICE ZLÍN a Z Studio, a dalším našim sponzorům.

Další soutěží posádky Milan Kneifel – Radim Strnad bude Valašská Rally.

Video Milana Kneifela z Rally Vysočina

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist