www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 07 - Rally Vysočina

Premiérové vitězství pro PK Motorsport

30. března 2007 • 06:00

O uplynulém víkendu se náš tým zúčastnil první soutěže s nově postaveným a otestovaným vozem Škoda Fabia N1. Byla jí Rally Vysočina v okolí Třebíče, která se v letošním roce jede jako součást rallysprintového mistrovství.

Naše posádka se postavila na start soutěže s minimální znalostí vozu. Ten byl jen krátce otestován na amatérském slalomu, aby se zjistilo, zda-li auto vůbec bude držet pohromadě. Už na startovní rampě soutěže Pepa Koupal s trochou nadsázky prohlásil, že přijel pro první místo. Bohužel na start třídy N/1 se nakonec postavily pouze 4 posádky. Celá soutěž se jela za deštivého a chladného počasí, takže pro posádky nic jednoduchého.

Už od první rychlostní zkoušky ale Pepa se Zdendou šli svým slovům vstříc a zajeli druhý čas o nepatrné dvě desetiny sekundy za dravým Michalem Srbem na VW Polo. Druhá rychlostní zkouška už se stala kořistí naší posádky a kluci se posunuli na první místo s náskokem 5,4 sekundy. Obě zbylé zkoušky první rundy se nesly ve stejném duchu a naše posádka v nich získala na soupeře vždy po několika sekundách. Po kompletní první sekci rychlostních zkoušek tak Michal Srb zaostával za Pepou Koupalem už o 18,6 sekundy, což vzhledem k malé kilometráži rychlostních zkoušek není málo. Ve druhé sekci Pepa podle svých slov zvolnil a pouze kontroloval náskok, ale podle dosahovaných časů všechny své první průjezdy o pár sekund vylepšil, všechny měřené testy vyhrál a svůj náskok v cíli navýšil na necelých 40 sekund před druhým Michalem Srbem a Zbyňkem Pavlíčkem. Třetí skončili s odstupem dalších pětadvaceti sekund Jan Jinderle s Pavlem Kacerovským a čtvrtí Dušan Breicha s Pavlou Třebínovou o pouhou jednu sekundu po krásném souboji s Janem Jinderlem. Pro zajímavost tři posádky ze čtyř startujících ve třídě N/1 jsou z jižních čech.

Pro náš tým toto vítězství znamená mnoho optimismu do dalších závodů. Vůbec nikdo z týmu si nebyl jistý, zda-li auto bude fungovat jak má, ale mechanici dokázali auto připravit na 100% a Fabia ani jednou nezazlobila, dovezla posádku úspěšně do cíle a tak jediným vozem, na kterém se v servisu makalo, byla moje škoda 130, kterou jsme tam s ostudou opravovali :). Děkujeme všem partnerům a fanouškům za podporu a těšíme se na dalším závodě. Tím by měla být domácí soutěž Rallye Český Krumlov.

PK Motorsport
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist