www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 14. května 2024, Svátek má Bonifác, zítra Žofie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 06 - Rally Vysočina Okříšky

V Okříškách po boji nakonec třetí...

8. března 2006 • 10:00

Posádka Dunovský - Stross absolvovala svou první společnou soutěž, která pro ně byla zároveň první soutěží sezony 2006. Na Rallye Vysočina Okříšky přijeli hlavně sbírat zkušenosti s jízdou na sněhu a ledu. S ničím podobným se do té doby na závodech nesetkali, a tak nikdo netušil, kam se se svými časy zařadí.

Soutěž se skládala z pátečního městského prologu (mokrý asfalt) a sobotních devíti RZ (ráno sníh, sněhová břečka, led, postupně přibývání vody a výskyt asfaltu a štěrku). Prolog znamenal pro naši posádku malou katastrofu, když hned v první zatáčce nové sezony opřeli hondu bokem o svodidla a s ohnutým levým zadním ramenem a časovou ztrátou dokulhali do cíle a do servisní zóny.

Poté, co mechanici Sparrow RT dali Hondu Civic 1,6 VTi „dohromady“, začala těžká sobotní etapa. Úvodní RZ byla v podání naší posádky velmi opatrná, s cílem dovézt auto nepoškozené. Od 5. RZ už kluci dokázali držet krok se špičkou třídy N2 a prokousali se na třetí místo. Před závěrečnými třemi RZ měli ztrátu na první Šlehofra se Soběhartem 39,1 s, na druhého Veselého s Paulikem 28,6 s a na čtvrtého Marka s Vajíkem měli k dobru 6,9 s. Poslední „kolo“ se posádce RS Poděbrady povedlo na výbornou, všechny tři RZ vyhráli!Na posun v pořadí to nestačilo, ale rozdíly byly staženy na 14,4 s na vítězné Šlehofra se Soběhartem a 6,2 s na Veselého s Paulikem. Ve skupině N a Junior2000 obsadili shodně 4. místa.

Podle slov jezdce nakonec může být posádka s výsledkem spokojena: „Po pátku jsem se plácnul přes ruce za to, co jsem vyvedl. V sobotu jsem i díky situaci z prologu vyrazil s obrovským respektem k povrchu i zimním pneumatikám. Jsem moc rád, že jsem postupně pochopil jak musím za takových podmínek jet, brzdit... Druhou polovinu soutěže jsem si opravdu užil a klouzání mě velmi bavilo. Kluci v N2 jedou hodně dobře a teším se na příště.“ Jiří Stross to doplnil slovy: „Byly to těžké, ale nádherné zimní závody. Jsem rád, že ke konci jsme se tak potahali o výsledek. S Vaškem se sehráváme a těšíme se na příští soutěž.“ Oba potom moc děkují mechanikům a samozřejmě svým partnerům a příznivcům, kteří je podporují!

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist