www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 06 - Rally Vysočina Okříšky

Splněný cíl Milana Kneifela

20. března 2006 • 02:00

Po zimní přestávce se na našich tratích opět objevil Milan Kneifel. Po epizodním startu s Danem Zpěvákem na Würth rally Vsetín usedl opět na místo spolujezdce Jaroslav Blažek. Kluci chtěli na tratích v okolí jihomoravských Okříšek a Třebíče rychle zapomenout na velice neúspěšný a smolný rok 2005.

žádný příspěvek celý článek »

Jezdcům Sportfota na Vysočině nepřálo štěstí

14. března 2006 • 09:00

Rally Vysočina, která se jela minulý víkend v okolí Okříšek, rozhodně nepřipomínala procházku růžovým sadem. Tradiční proměnlivé vysočanské počasí udělalo s povrchem rychlostních zkoušek své a nikdo si nemohl být jistý, že za dalším rohem na něj nečeká sněhová či ledová past.

žádný příspěvek celý článek »

Tomáš Kurka premiérově s "Áčkem"

14. března 2006 • 01:30

Žluté Mitsubishi Lancer Evo VII startující ve skupině A8 jsme byli v předchozích dvou sezónách zvykli vídat v rukách Leoše Flídra. Na Vysočině se však objevilo pilotované Leošovým soupeřem z loňského ČMPR Tomášem Kurkou.

žádný příspěvek celý článek »

Komentář AutoSport.CZ

13. března 2006 • 07:00

Tak jsme se dočkali, jedeme (na rozdíl od mnoha dalších států, kde je rally stále na výsluní přízně) veškeré mistrovské rally přesně podle evropských řádů, už tu neotravují žádné vozy WRC či velké kity a těch pár A-osmiček či "esek" v rámci úlitby bohů zvané Super Serie, to už před případnou návštěvou z FIA nějak ukecáme.

žádný příspěvek celý článek »

Radim Tureček po Rally Vysočina

13. března 2006 • 01:00

Prvním startem letošní sezóny byl pro frýdecko-misteckého jezdce Radima Turečka a jeho Mitsubishi Lancer EVO 6 úvodní sprint letošního seriálu "malého" mistrovství v Okříškách.

žádný příspěvek celý článek »

Lubomír Minařík zůstal věrný své Felicii Kit Car

10. března 2006 • 19:30

Na konci loňské sezony Lubomír Minařík vážně uvažoval o výměně své Škody Felicia Kit Car 1600 za nové sportovní nářadí, se kterým by se mohl minimálně vyrovnat modernějším vozům kategorie Super 1600.

žádný příspěvek celý článek »

Černá a bílá

10. března 2006 • 13:45

Během čtrnácti dnů se nám podařilo dostat se dvakrát do hlavního zpravodajství na ČT 1. Jednou proto, že jsme byli absolutně první, kdo odpadl na Šumavě a nyní pro naše vítězství - také absolutní. Je to jako v celém životě. Jednou dole a pak zas nahoře.

žádný příspěvek celý článek »

Ladislava Henzla zradila převodovka

10. března 2006 • 12:00

Ladislav Henzl s Petrem Čečilem nebudou na Sprintrally Vysočina 2006 zrovna rádi vzpomínat. Letošní první podnik sprinterského seriálu se pro ně stal zlým snem, na který by nejraději ihned zapomněli.

žádný příspěvek celý článek »

Bitva o bronz v Okříškách

10. března 2006 • 10:15

Také druhé letošní vykročení Miroslava Jandíka na úvodní soutěži rallysprintového šampionátu Rally Vysočina v Okříškách skončilo úspěšně. Zlínský jezdec obsadil třetí příčku v absolutní klasifikaci i samostatném hodnocení kategorie produkčních vozů.

žádný příspěvek celý článek »

Tlusťák je letos poprvé spokojený

10. března 2006 • 01:00

Po nedokončeném Jaenneru absolvovali Antonín Tlusťák s Tomášem Plachým Rallye Šumava a minulý víkend Rallye Vysočina. O výsledku na Šumavě rozhodlo nepovedené sobotní dopoledne a nedělní odpoledne. V Okříškách již šlo vše podstatně lépe, takže i výsledek a celková nálada byla v cíli prvního letošního sprintu podstatně lepší.

žádný příspěvek celý článek »

Michal Hora do roka a do dne

9. března 2006 • 12:20

Minulý rok zahájil Michal Hora vítězstvím v Okříškách. Pak přišla smolná serie, která se jen tak nevidí. S výjimkou druhého místa v Pačejově neviděl ani jednou cíl, přestože vždy patřil ve své třídě k nejrychlejším. Letos při prvním startu na Šumavě zazářil vítězstvím na okruhu a pak opět nedojel. V Okříškách již ale bylo všechno jinak.

žádný příspěvek celý článek »

Sparrow Racing Team po Rally Vysočina

9. března 2006 • 10:00

Po dvou zasněžených závodech Jänner Rallye a Šumava rally čekala posádky Sparrow racing teamu o první březnovém víkendu také premiéra v sezóně sprintů. Zahajovacím podnikem se tradičně stává rally Vysočina. Ta se jako v loňském roce zahalila do sněhu.

žádný příspěvek celý článek »

Teplotní i jiné Ponďovy šoky

9. března 2006 • 08:00

Z prosluněného Španělska do zasněžených Okříšek se přenesl Ponďa během pár hodin. Zatímco ve Španělsku testoval motocykly, na Vysočině na něj čekala premiéra ve Felicii1,6 Kit Car.

žádný příspěvek celý článek »

Václav Stejskal: "Mladé pušky střílely rychle"

9. března 2006 • 04:00

Po těsně prohrané bitvě o bronz na smolné šumavské rallye si chtěla posádka Václav Stejskal - Josef Král vylepšit na Rallye Vysočina soutěžáckou náladu. Podařilo se a zkušení závodníci si do jihozápadních Čech odvezli stříbrné poháry za druhou příčku ve třídě N3. Ve skupině N se však zkušená posádka musela sklonit před mladíky s vozy značky Honda.

žádný příspěvek celý článek »

Sýkora bez dvojky dojel pro bronz

9. března 2006 • 03:00

Jan Sýkora se konečně dočkal. V minulém roce si splnil sen a koupil soutěžní vůz. Po třech startech se v zimě pustil do totální repase většiny důležitých dílů a krátce před startem v Okříškách mohl říci hotovo. První start nově sestaveného vozu ozdobil ziskem třetího místa ve třídě A5 a mohlo to být ještě lepší.

žádný příspěvek celý článek »

toplist