www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 07 - Rally Vysočina

Na Vysočině téměř bratrovražedný boj o „bednu“

30. března 2007 • 12:15

Úvodní soutěž sezóny 2007 se posádkám Mad Max racing teamu náramně vydařila. Při premiérovém startu v národním šampionátu ve sprintrally obsadili Radovan Mareš s Michalem Vítkem čtvrté místo v dobře obsazené třídě A/1400, Robert Čonka s Renatou Maršálkovou dokonce vezou domů poháry za bronzovou příčku!

Přestup do národního mistrovství a proti loňsku odlišná jména spolujezdců – to byly hlavní novinky v týmu Mad Max RT před Rally Vysočina 2007. Radovan Mareš s Michalem Vítkem navíc museli vzít zavděk loňským nářadím, neboť kitový motor se na brzdě teprve chystal na nadcházející náročnou sezónu. Bílá „Fifina“ však je už dostatečně prověřeným závodním nářadím a náhradou velmi důstojnou, což naznačila hned na úvodním testu soutěže.

Tam Radovan s Michalem porazili mj. Roberta Čonku jedoucího s Renatou Maršálkovou, velký týmový boj ale předznamenala pouhá desetinka vteřiny ve výsledném čase obou posádek. Roberta s Renatou pak hned na druhé zkoušce týmovým kolegům porážku oplatili, obě posádky se svým dobrým tempem zařadily na třetí a čtvrtou příčku ve třídě, obsazené na startu hned deseti vozy. Robert pak náskok vteřinku po vteřince navyšoval, Marešovo úsilí o odplatu vyústilo v drobnou chybu, při které v Heralticích poškodil práh o kámen. Ani kolize ale Východočecha nepřibrzdila, a tak krásnou bitvu o stupně vítězů vedly obě posádky až do posledních metrů soutěže. Nakonec se z těsného vítězství v boji radoval Robert Čonka, který tak po loňském smolném roce ochutnal hned při návratu do MČR pocity ze stupňů vítězů.

„Na mokru jezdím rád a když jsem si ověřil, že máme auto opravdu dobře připravené, byla to pro mne báječná soutěž,“ radoval se v cíli pražský jezdec. „Drobné potíže jsme měli jen s brzdami, ale i tak jsme se dobře bavili a předvedli se snad i divákům v docela dobrém světle. Dobrá zimní příprava se zkrátka vyplatila. Ani přestup do mistráku z poháru se neukázal jako chyba, schází se tu mnohem silnější konkurence a my se v ní neztratili.“

Přes porážku od týmového kolegy byl se soutěží spokojen i Radovan Mareš: „Mám radost, že jsme se dobře sehráli s novým spolujezdcem, který dosud neměl čtením rozpisu žádné zkušenosti. Už na Lužických horách na tom budeme při souhře určitě ještě lépe než teď, výhodou by měl být i kitový vůz – zkrátka doufám, že naše zdejší umístění ještě vylepšíme.“

Už teď se tedy můžeme těšit na druhý květnový víkend, který bude v okolí Hrádku nad Nisou patřit opět burácení rallyových motorů.

Karel Špaček
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist