www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 14. května 2024, Svátek má Bonifác, zítra Žofie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 06 - Rally Vysočina Okříšky

Jirka Sutr cíl v Okříškách nespatřil

8. března 2006 • 08:45

Prvním letošním podnikem byla pro posádku Jiří Sutr a Petra Veselá Rally Vysočina. Jirka Sutr se na tratě vrátil po několikaměsíční pauze zaviněné zraněním. Návrat to byl ve velkém stylu, neboť si vybral vůz Škoda Felicia 1,4 ve třídě A5 připravovaný hlubičským týmem Montcar Autosport.

Jiří Sutr zažil na Vysočině premiéru nejen za volantem áčkového závodního speciálu, zároveň však startoval poprvé s Petrou Veselou. „Seznamovací jízdy jsme zvládli bez problémů. Navíc to vypadalo, že tratě budou suché a jen místy mokré. Pro premiéru s áčkem to bylo nejideálnější,“ řekl k úvodu Jiří Sutr.

Před samotným startem večerního prologu se však zhoršily podmínky a začalo sněžit. Navíc posádka musela čekat přes dvacet minut na startu kvůli zpoždění. Tato skutečnost se potom projevila i na jízdě. „V jednom z vracáků jsem byl příliš dlouhý a následoval smyk. Navíc nám zhasl motor. Bylo to o to horší, že motor nešel natočit. Jak jsme čekali na startu, tak se zřejmě vybila baterie,“ zhodnotil úvodní prolog Sutr.

Během sobotních ranních měřených úseků zvolila posádka Sutr - Veselá pneumatiky s hroty. Protože Sutr startoval na hřebíkách poprvé, tak se snažil neriskovat. „Přes noc pršelo a na tratích byl led. Proto jsme museli zvolit pneumatiky s hroty. Navíc jsme nechtěli riskovat případnou havárii a tak jsme jeli maximálně na 60% našich možností,“ řekl po první sekci soutěže Jiří Sutr.

Na druhou sekci soutěže se však začaly podmínky vylepšovat a tak se posádka připravovala zaútočit na vyšší příčky ve třídě A5. Na páté rychlostní zkoušce však posádku vyřadila ze soutěže poloosa. „Odstoupení nás samozřejmě mrzí, ale takové jsou závody. Přesto jsem se závodem spokojený. Především musím pochválit Petru, jakým způsobem zvládla svoji premiéru. Nejen, že při čtení neudělala žádnou chybu, ale zároveň zachovala chladnou hlavu při krizovce. Jsem rád, že se mnou pojede celou sezónu,“ zhodnotil Rally Vysočina Sutr.

S premiérovým startem byla i přes odstoupení spokojena Petra Veselá. „Na první soutěž jsem odjížděla se smíšenými pocity. Ale i přes počáteční problémy během úvodního prologu dopadla soutěž dobře. Jirka se premiérové úlohy zhostil na výbornou. Nebýt odstoupení na páté RZ, mohlo to být veselejší. Věříme však, že na dalším podniku v Hustopečích soutěž dokončíme,“ řekla k závodu Petra Veselá.

Posádka by závěrem ráda poděkovala sponzorům, týmu Montcar Autosport a Luďku Kocmanovi, kteří jim pomohli během premiérového závodu. Dalším startem rokycanské posádky Sutr - Veselá bude Rallysprint v Hustopečích.

Marek Felt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist