www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Vodafone Rally de Portugal (JRC)

Je skvělé znovu vyhrát, říká Clark

4. dubna 2007 • 10:00

Brit Barry Clark zvítězil ve druhém klání letošního ročníku značkového poháru Fiesta SportingTrophy International, které se konalo v rámci Rally Portugal. Vzhledem k tomu, že Clark vyhrál i první díl této série, Rally Norway, má nyní jezdec na své pronásledovatele slušný bodový náskok. Přestože byla portugalská soutěž nejen pro malé Fiesty docela tvrdá, Clarka nepostihly žádné technické potíže či defekty a po dvanácti vyhraných zkouškách z celkových osmnácti si dojel pro zasloužené vítězství. Druhé místo ukořistil s necelou čtyřicetisekundovou ztrátou Velšan Simon Hughes, kterého jsme dříve mohli vídat i na našich tratích.

Ne všechno však probíhalo podle Clarkových představ. Během prvního dne pravidelně dojížděl před ním startující posádku, v průběhu soutěže se také dvakrát setkal s vyvěšenou žlutou vlajkou, která znamenala přidělování časů.

„Je skvělé, že se nám podařilo vyhrát i v Portugalsku. Nyní máme díky tomuto úspěchu silnou pozici na čele tabulky, což se nám bude hodit do dalších bojů,“ řekl Clark. „Jízdu na portugalské šotolině jsme si hodně užívali. Zpočátku jsme byli rozhodnuti jet spíše opatrně, ale již první „erzeta“ ukázala, že i to stačí na vedoucí pozici. Museli jsme dávat hodně pozor na techniku, byl zázrak, že naše auto, stejně jako to Simonovo, bez problémů drželo pohromadě, zatímco vozy soupeřů odpadávaly jeden po druhém.“

„Myslím, že velký podíl na úspěchu měl náš odhad, kdy ubrat. Zejména v opakovaných průjezdech už byly tratě hodně rozbité a tak jsme museli být k našemu Fordu milostiví. Naštěstí máme určité povědomí o naší technice, takže dokážeme určit, co si k vozu můžeme v konkrétních podmínkách dovolit,“ dodal Brit.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist