www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-R 07 - Valašská Rally

Liška s Jugasem na kotárech opět spolu

6. dubna 2007 • 04:00

Milan Liška se letos na závodních tratích s Lancerem objevil už v rámci Mezinárodního mistrovství ČR rally i na rychlostních zkouškách Norské rally, započítávané do světového šampionátu, a o víkendu okusí další seriál. Startem na Valašské rally zahájí své účinkování v nově vypsaném Mistrovství ČR rally.

Na tratě v okolí Valašského Meziříčí se plzeňský soutěžák vydá již tradičně s vozem Mitsubishi Lancer Evo IX, ke změně ovšem dojde na postu Liškova navigátora. Po Jaroslavu Vosádkovi, který s Liškou absolvoval v úvodu sezony oba podniky započítávané do Winter Cupu (Jänner, Šumava) a Tomáši Plachém, jenž Liškovi 'četl noty' v Norsku, usedne tentokrát na horké sedadlo Jaroslav Jugas. Oba borci si tak zopakují spolupráci z Valašské rally 2005, kdy se na jejích tratích objevili s vozem Mitsubishi Lancer Evo VIII (na fotografii) a obsadili 12. místo absolutně a 5. v klasifikaci produkčních vozů.

„Na start se moc těším, protože už jsem dlouho žádný závod nejel, navíc Valašku mám velice rád,“ říká Milan Liška. „K této rally mám výrazně kladný vztah, zdejší tratě se mi líbí a celá soutěž patří k mým nejoblíbenějším. Jen doufám, že bude hezké počasí a trošku mi chybí, že centrum rally není ve Vsetíně.“

Start v úvodním podniku Mistrovství České republiky rally 2007 bere Milan Liška částečně jako testování, nevylučuje však, že by se objevil i v dalších závodech tohoto šampionátu: „Na Valašce budu tak trochu v roli pokusného králíka, protože budeme zkoušet určité nové komponenty. Určitě ale chceme zajet i dobrý výsledek, neboť nevylučujeme, že bychom jeli i některé další soutěže MČR rally. Nejspíš ne všechny, ale ještě někde bychom se objevit mohli,“ nastínil Milan Liška.

Kromě dvojice Liška - Jugas se pod hlavičkou týmu NTS Plzeň - Gassner Rallisport na tratích Valašské rally objeví také posádky Jiří Volf - František Rajnoha (Mitsubishi Lancer Evo VIII) a Martin Vlček - Lukáš Juřina, kteří budou spoléhat na služby Lanceru sedmé evoluce.

Valašská rally 2007 startuje v pátek 6. dubna večerní etapou, v jejímž rámci na posádky čekají 4 rychlostní zkoušky o celkové délce 32 kilometrů. V sobotu absolvují soutěžící dalších 7 měřených úseků (bezmála 100 'ostrých' kilometrů) a v cíli na náměstí ve Valašském Meziříčí se první posádka objeví v sobotu 7. dubna krátce před 18. hodinou.

NTS Plzeň - Gassner Rallisport
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist