www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Rallye Sanremo (IRC)

Sanremo odhalilo své tratě

13. dubna 2007 • 01:00

Severoitalská soutěž Rally Sanremo, která se pojede koncem září coby součást Intercontinental Rally Challenge, poodkryla podobu letošních rychlostních zkoušek. Nebude mezi nimi chybět i osmačtyřicetikilometrová bomba La Ronde, která naháněla husí kůži i ostříleným posádkám v dobách, kdy Sanremo patřilo do Mistrovství Světa. Celkem je na posádky přichystáno deset úseků v celkové délce okolo dvou set třiceti kilometrů.

Soutěž je naplánována na tři dny a z evropského pohledu bude začínat nezvykle již ve čtvrtek 27. září. Posádky nejprve v 17 hodin absolvují slavnostní start v centru přímořského letoviska, jež dalo celé soutěži jméno, aby pak zamířily do hor vstříc rychlostním zkouškám. První den zakončí noční průjezd zmíněnou zkouškou La Ronde a první posádka by měla vůz předávat do uzavřeného parkoviště chvíli před třiadvacátou hodinou.

První etapa celkově skončí až v pátek po poledni, kdy se soutěžní dvojice vrátí z dalších rychlostních zkoušek na alpských silničkách a absolvují tradiční přehlídku v ulicích Sanrema, kde se budou moci osobně setkat s fanoušky. Pro ty bude nachystán doprovodný program například v podobě vystoupení několika vozů legendární skupiny B.

Závěrečná etapa začne v sobotu 29. září o půl deváté ráno, vítěz soutěže by měl do cíle v Sanremu dorazit přesně ve čtyři odpoledne. Závěrečná superspeciálka Coldirodi bude živě přenášena italskou televizí.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist