www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rallye Matador Tatry

Kdo se nakonec představí v Púchově?

13. dubna 2007 • 12:45

Celkem 48 posádek ze šesti evropských států absolvovalo seznamovací jízdy na 38. Rallye Matador Tatry. Púchovská soutěž se započítává do FIA Evropský pohár – Central s koeficientem 10, FIA CEZ Trophy 2007 a TEMPUS RALLY Majstrovstvá Slovenska 2007.

K největším favoritům se řadí prioritní jezdci FIA B. A to především pětinásobný vítěz Rallye Matador Tatry a úřadující český šampion Václav Pech (Mitsubishi Lancer EVO IX), polský mistr Leszek Kuzaj (Subaru Impreza STi), bulharský jezdec Krum Dončev (Subaru Impreza) a Slovák Jozef Béreš jr. (Renault Clio S1600). K aspirantům na přední příčky patří rovněž Češi Václav Arazim, Karel Trojan, Miroslav Jandík, Vladimír Barvík (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX), Vojtěch Štajf a polský jezdec Tomasz Kuchar (oba Subaru Impreza). Velmi kvalitní startovní pole se rovněž sešlo ve třídě A6 mezi dvoukolkami. Vedle Béreše se představí český jezdec Antonín Tlusťák (Suzuki Ignis S1600), Polák Grzegorz Grzyb (Suzuki Swift S1600) a Maďar Zsolt Kakuszi (Renault Clio S1600).

Pořadatelům se omluvil český úřadující český šampion Josef Semerád (Mitsubishi Lancer EVO IX), který nestihl opravit vůz po havárii na Valašské rally minulý víkend. V Púchově se neobjeví další český jezdec Jaromír Tomaštík (Subaru Impreza) a Pavel Valoušek (Renault Clio R3). Otrokovický pilot ze stáje TEMPUS STYLLEX ještě nemá k dispozici vůz, a tak se v okolí Púchova a Bojnice představí pouze jako předjezdec.

Hoci medzi prihlásenými na 38. Rally Matador Tatry figurovali aj známe slovenské posádky, na štarte v Púchove ich diváci neuvidia.

Predovšetkým bude chýbať prešovská dvojica, ktorá vynechala celú minuloročnú slovenskú sezónu, ale na jej poslednom podujatí, Rally Košice, sa objavili – a zvíťazili. Tibor Cserhalmi s Martinom Krajňákom figurovali medzi prihlásenými s Mitsubishi Lancer Evo IX. Podľa Tiborovho otca Mariána sa im však nepodarilo včas zabezpečiť všetko okolo súťažného vozidla cez leasingovú spoločnosť. Či sa všetko podarí do termínu druhých, bratislavských, pretekov si takisto netrúfol povedať. V tejto chvíli sa – podľa Cserhalmiho-seniora – tohtoročný „minimalistický“ Tiborov model rally-sezóny javí tak, že absolvuje dve podujatia na Slovensku a dve za hranicami. Všetko sa však ešte ukáže. V Púchove ho ale určite neuvidíme!

Ďalšej zo slovenských posádok, ktorá mala mať svoju tohtoročnú premiéru v Púchove, Prešovčanom Petrovi Haluškovi s Imrichom Balčákom rovnako technika zabránila odštartovať. „Doteraz nám neprišli stromčeky do prevodovky nášho Seatu Ibiza TDi, ktoré sme vrátili výrobcovi do Mladej Boleslavi na opätovné prispôsobenie. No keď už sme v Púchove fyzicky, aspoň vypomáhame druhej prešovskej posádke Janíčko -Kušnier pri rozpise RS-iek a v ďalších veciach“, povedal nám P.Haluška.

V Púchove nenastúpi ani „miešaná“ košická posádka Ivan Kapušanský – Gabriela Szenderáková. Ivan – po otázke „Prečo?“ reagoval stroho: „Rozdýchavame problémy s pripravenosťou auta i prístupom sponzora“.

Okrem týchto budú v Púchove, zo slovenských posádok (na rozdiel od listiny prihlásených) chýbať ešte posádky:

Martin Múdry – Pavel Kočík (Honda Civic VTi)

Jozef Hošták – Martin Syn (Peugeot 206 XS)

Ladislav Kiselička – Maroš Fecko (Ford Focus ST 170) a

Roman Koňuch – Patrik Porubčan (Škoda Octavia Kit Car).

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist