www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rallye Matador Tatry

Trojan si ze Slovenska odvezl bronz

16. dubna 2007 • 17:00

Vynikající výsledek si odvezla z víkendové Matador Rallye Tatry posádka brněnského týmu Rallye Sport Promotion Karel Trojan – Petr Řihák. V silné konkurenci se tato dvojice, startující na voze Mitsubishi Lancer Evo IX rozhodně neztratila a vybojovala třetí příčku absolutně.

Do dvoudenního klání nastupoval Karel Trojan s vědomím, že nebude mít prostor na jakékoliv taktizování. „Na Slovensku se tentokrát sešla velmi solidní konkurence. Snažili jsme se tedy jet hned od samotného začátku poměrně rychle, což se nám celkem dařilo. Měl jsem pouze obavy ze čtvrtého rychlostního testu, kde hrozilo velké nebezpečí defektu, ale nakonec jsme jej absolvovali v pořádku,“ říká pilot bílého Mitsubishi.

Trojan, stejně jako v minulé sezóně na domácích soutěžích, sel i na Slovensku potýkal především se svým tradičním rivalem Vojtěchem Štajfem. „Po celou sobotu jsme bojovali především s Vojtou Štajfem, ale toho nakonec zpomalila smůla v podobě defektu. Na konci první etapy ale byl za námi ve dvou vteřinách Mirek Jandík, a tak se prakticky vše opakovalo v neděli. Jsem moc rád, že jsme v tomto duelu svoji pozici dokázali uhájit.“

„Soutěž nám vyšla na jedničku. Měli jsme samozřejmě štěstí, že se nám vyhly defekty, ale i technika fungovala bez jakýchkoliv problémů. Kvůli vysokému tempu se nám samozřejmě nevyhnulo pár drobnějších krizovek, ale nebylo to nic vážného,“ hodnotí své víkendové vystoupení pilot týmu RSP.

„Konkurence v podobě zahraničních jezdců byla určitě kvalitní. I vzhledem k tomu mám z výsledku velkou radost a určitě také dobrý pocit, že jsme dokázali nejen držet krok například s Leszkem Kuzajem, ale také ho i občas porážet,“ uzavírá Karel Trojan své ohlédnutí za Matador Rallye Tatry.

Spokojený nejen s výsledkem, ale i se soutěží jako takovou byl i spolujezdec Petr Řihák. „Musím zopakovat Karlova slova o skvělé konkurenci a tím pádem i o spokojenosti s dosaženým výsledkem. Určitě jsme si o víkendu užili skvělého závodění, kdy se jelo hodně rychle. Občas šlo auto bokem i na vytočenou pětku,“ usmívá se zkušený navigátor.

„Zažili jsme tentokrát i jednu drobnou 'stávku' jezdců, kterým se po právu nelíbila okruhová zkouška v Púchově, kde se neuvěřitelným způsobem prášilo. První průjezd byl doslova hrozný, ale nakonec pořadatel vše vyřešil tím, že trať důkladně pokropil,“ říká Petr Řihák a na adresu tratí u našich východní sousedů dodává: „Problém s tratěmi je na Slovensku asi těžko řešitelný, ale musím říci, že například sobotní RZ Remata byla opravdu velmi hezká, i když její povrch byl přeci jen jiný, než deklaroval organizátor.“

Po úspěšném startu na Matador Rallye Tatry čeká Karla Trojana s Petrem Řihákem další souboj o body do českého mezinárodního mistrovství, když se začátkem května zúčastní tradiční Rallye Český Krumlov.

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist